Metin ATLI

Metin ATLI


Gazozuna Maçlar!...

18 Nisan 2022 - 21:33

Son haftalarda üst üste aldığı başarısız sonuçlar ile Play-Off şansını kaybettikten sonra rakiplerinin puan kaybetmesi ile Eyüpspor maçı öncesi yeniden umutlanan Samsunspor yine bir şok daha yaşadı.
Play-Off yolunda ki rakipleri arasında yer alan Eyüpspor maçı tam anlamıyla 6 puanlık maçtı.
Samsunspor’da bu maça cezalı oyuncular Yasin ve Berk’in yerine Kayamba ve Cihan ile sakatlığı geçen Saviçeviç ilk onbirde yer aldı.
Saviçeviç’in dönmesi ile de devre arası transferlerden Junior Tallo yedek kulübesine oturdu.
Bu kadro ile Samsunspor’un daha iyi pas yaptığını ve daha coşkulu oynadığını gördük.
Birkaç pozisyon boş dönüldükten sonra beklenen gol Hasan Kılıç’la gelse de 2 dakika sonra rakibin duran top organizasyonundan golü yedik.
Bu golde kaleci Nurullah’ın o topa neden çıkmadığını anlamakta güçlük çekiyoruz.
Maç içinde pozisyon üstünlüğünü elinde tutan Samsunspor ikinci golü bulsa da biraz da şansızlık sonrası Alaaddin’in kendin kalesine attığı golle maçı berabere tamamladı.
Sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçta 2-2 bitmişti ve orada iki kez öne geçen Eyüpspor olurken beraberliği yakalayan Samsunspor olmuştu.
Karşılaşmanın hakemi maçı tempolu oynatmak, kesmemek adına maçı temaslı oynatmaya gayret etti ama bu arada Samsunspor’a yapılan birçok faulü atladı.
Bunların içinde penaltı olan dahi vardı.
Bu mağlubiyetle matematiksel olarak olmasa da Samsunspor’un Play Off şansı kayboldu diyebiliriz.
Bu arada düşme hattı ile arada 7 puan olmasına rağmen Samsunspor’un böyle bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.
Maçın 88. dakikasına kadar Fuat hocanın neden oyuncu değişikliği yapmadığına başta ben olmak üzerek kimse anlam veremedi.
Kendisi maç sonu bu konu ile ilgili açıklama yapsa da oyundan düşen oyuncuların bariz şekilde belli olduğu 70. dakikadan sonra kaç haftadır ilk 11 oynattığın Tallo’yu veya kulübede ki diğer oyuncular neden oyuna alınmadı?
Bu durum kulübenin zayıflığının ve haliyle yapılan transferlerin yetersizliğini mi gösteriyor? Hepsi soru işareti!?
Kısacası Eyüpspor beraberliği ile matematiksel olarak olmasa da hayatın gerçeklerine bakıldığı zaman sezonun bitimine 6 hafta kala gazozuna maçlar başladı.
Takımın üzerindeki baskıyı atmış olarak çıkacağı bu maçlarda beklenmedik sonuçlar alınabilir ve belki de yeniden Play-Off’u konuşabiliriz.
Bekleyip göreceğiz.
Kalın Sağlıcakla…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum