Metin ATLI

Metin ATLI


Cevabını Sahada Aldılar!...

18 Haziran 2023 - 15:37

Türkiye Basketbol Liginde Süper Lig'e çıkmak için mücadele eden YILYAK Samsunspor Basketbol Takımı final serisinin ilk maçında Semt 77 Yalovaspor’u konuk etti.
Samsun Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda oynanan serinin ilk müsabakasında konuk ekip maça hızlı başladı ve ilk periyodu 4 sayı önde tamamlarken 2. periyodun sonunda gelen sayılarla Samsunspor Basketbol 38 - 37 öne geçti.
Maçın bu skora gelmesinde taraflar baskısı rakip üzerinde önemli etki etti.
İlk yarının bitmesinin ardından takımlar soyunma odasına giderken konuk ekipten kendini bilmez bir oyuncunun orada asılı olan bir Samsunspor bayrağını çekerek aşağıya indirmesi tribünlerde kısa süreli gerginlik yarattı.
Öncelikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünün bu oyuncuya hatırlatılması gerekir.
Bunu yapacak olanda kendi teknik heyeti ve yöneticileridir.
Onların yerinde ben olsam o oyuncuya her maç ve antrenman öncesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünü 1000 kere okuturdum.
Rakibinin değerlerine saygı duymayan sporcunun kendisine de, kendi değerlerine de saygısı olmaz.

YILYAK Samsunspor Basketbol ikinci yarıya ilk iki çeyrekteki görüntüsünden tamamen uzak bir şekilde maça başladı ve üçüncü ve dördüncü çeyrekteki iyi oyunu ile maçı farklı kazandı. Böylece de Samsunspor bayrağına yapılan saygısızlığa da sahada cevap vermiş oldu.
Seride 1-0 öne geçen Samsunspor Basketbol, Pazartesi günü serinin 2. maçını Pazartesi günü yine kendi sahasında oynayacak.
Bu maçı da kazanarak Yalova'ya 2-0 önde gideceğinden hiç şüphemiz yok.

Son iki sezonda play- off finalinden dönen Samsunspor Basketbolun kendi değerlerine yapılan bu saygısızlığa şampiyonluk kupasını Samsun’a getirerek cevap vermelidir.
Kalın sağlıcakla.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum