Metin ATLI

Metin ATLI


Bilgisizliğe Kılıf Aramak

01 Şubat 2021 - 12:05

Samsunspor 19. Haftada deplasmanda Ümraniyespor karşılaştı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam maça geçen hafta Altay’ı 1-0 mağlup eden kadro ile başladı.
Oyuna iyi başlayamayan Samsunspor çaldığı top sonrası gelişen pozisyonda Gökhan Karadeniz ile golü bularak öne geçti. İlk yarıyı 1-0 önde tamamlayan kırmızı beyazlı ekibimiz ikinci yarıda da istediği oyunu sahaya yansıtamayınca kalesinde golü gördü. 1-1
Karşılaşmanın ilk yarısında tüm takdir haklarını ev sahibi ekip lehine kullanan ve sarı kart konusunda Samsunspor’a cömert ama Ümraniyespor’a cimri davranan karşılaşmanın hakemi Keleş en sonunda ipin ucunu iyice kaçırdı.
Karşılaşmada son dakikalar oynanırken Ümraniyesporlu oyuncunun sakatlığı nedeniyle oyunun durduruldu. Hakem atışı ile top Samsunsporlu oyuncunun önüne bırakıldıktan sonra bu oyuncu topa dokunmadan rakip topu çalarak meşin yuvarlağı Samsunspor ağlarına gönderdi. İtirazlar fayda etmedi ve maçın hakemi santrayı yaptırdı. Oyuncularının yaptığı bu fair playa aykırı davranışı kabullenmeyen Ümraniyespor cephesi hiçbir müdahale etmeyerek Samsunspor’un beraberlik golünü atmasına izin verdi.
Burada fair playı hiçe sayan oyuncu Türk futboluna kara bir leke olarak geçecektir. İşin daha acı tarafı ise başta orta hakem olmak üzere maçta görevli 4 hakemin kuralları bilmemesi.

“IFAB’ın 2020 – 2021 yılı futbol sezonu için geçerli olan ‘Futbol Oyun Kuralları’ kitabı 8’inci maddesine göre,
– Eğer hakem atışında top, en az iki oyuncuya temas etmeden kaleye girerse, oyunun aşağıdaki durumlara göre tekrar başlaması gerekiyor;
– Eğer top rakip takımın kalesine girerse, kale vuruşu ile,
– Eğer top takımın kendi kalesine girerse, köşe vuruşu ile başlaması gerekiyor.” diyor.
Samsunspor’un yediği ikinci golde böyle bir eylem gerçekleşmedi. Yani topla sadece Ümraniyesporlu oyuncu oynadı. Samsunspor Kulübü de maç sonu yaptığı bilgilendirmede yasal süre içinde gerekli itirazın yapılacağı ve maçın tekrar oynanmasının isteneceği belirtildi.
Şimdi hakemler bu bilgisizliklerine kılıf aramaya başlayacaklar. Belki de biz topun kaleciye çarptığını sandık diyerek pozisyonu hakem hatasına sokmaya çalışacaklar. Yerse tabi.
Kalın Sağlıcakla…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum