Metin ATLI

Metin ATLI


Aynı Ciddiyetle Devam

07 Kasım 2022 - 13:18

Şampiyonluk hedefi ile başlanan yeni sezonda 11 hafta geride kalmışken üst üste iki galibiyet alamayan Samsunspor deplasmanda aldığı Pendik galibiyetinin ardından sahasında Göztepe’yi konuk etti.
Göztepe takımı da sezona iyi bir başlangıç yapamamasına rağmen son 2 haftayı galibiyet ile kapatmıştı.
Samsunspor teknik patronu Hüseyin Eroğlu deplasmanda Pendikspor karşısında galip gelen kadrodan Laura’yı kulübeye çekerek cezası biten Douglas Tanque ile maça başladı.
Bu değişiklik dışında Pendik kadrosundan herhangi bir değişiklik yaşanmadı.
Samsunspor oyunun hâkimi olarak maça başlasa da ceza sahası içinde etkili olamadığı için ilk pozisyonu 23 dakikada buldu.
Göztepe takımı ise daha çok savunmada kaldı ve ilk yarıda Samsunspor kalesine gelemedi.
Samsunspor’da ilk oyuncu değişikliği 34 dakikada gerçekleşti.
Rahatsızlanan Yusuf Emre Gültekin dışarı alınarak yerine Ali Kaan Güneren oyuna girdi.
Ali Kaan oyuna girdikten sonra bulduğu ilk pozisyonda meşin yuvarlağı filelere gönderdi.
Ali Kaan ceza sahası sağ çaprazından şık bir vuruş yaptı ve top uzak direkte ağlarla buluştu 1-0.
İlk yarıda Tanque’nin uzaktan şutu dışında başka pozisyon yaşanmazken ikinci yarı Samsunspor daha çok skoru koruma içgüdüsü yaşadı diyebiliriz.
Rakibin yaptığı oyuncu değişiklikleri ve mağlup olmanın verdiği psikoloji nedeniyle yaptığı baskı karşısında Samsunspor’da savunmada kalıp kontrataklarla çıkmaya çalıştı.
Bu kontrataklarda Laura ile 3 kez pozisyon bulan Samsunspor oyuncunun gerek beceriksizliği gerekse bencilliğinden dolayı kendini rahatlatacak ikinci golü bulamadı.
Maçın son dakikalarında rakibin doldur boşalt ile yakaladığı birkaç karambol golle sonuçlanmayınca Samsunspor 3 puanı hanesine yazdırdı.
Alınan galibiyet ve 3 puan taraftarı mutlu etse de takımın son saniyelerde iyice geriye yaslanarak gol pozisyonları vermesi endişelendiriyor.
Geldiği günden beri şehrin desteğini arkasında bulan Hüseyin Hocanın başta Laura olmak üzere Soner Gönül’e de bir çözüm üretmesi gerekiyor.
Laura’nın bencilliğini üzerinden attıracak görüşmelerin yapılması Soner’in de rakip ve hakemle uğraşmaması konusunda uyarılması gerekiyor.
Son karşılaşmada da taç atışını tartışırken rakip maçı başlatarak pozisyon buldu.
Douglas Tanque’de bu maçta çok etkisizdi.
Sanki 3 maçlık cezadan değil de sakatlıktan dönmüş oyuncu gibiydi.
Şimdi önümüzde deplasmanda oynanacak olan Tuzlaspor karşılaşması var.
Son haftaların flaş takımlarına karşı galip gelen Samsunspor’un son maçını Denizlispor’a karşı kaybeden Tuzlaspor müsabakasına da aynı ciddiyetle çıkarak bu maçı kazanmasını temenni ediyorum.
14. haftada bay geçecek olan Samsunspor’un Tuzlaspor maçını galibiyet ile kapatması şampiyonluk yolunda büyük avantaj olacaktır.
Bir paragrafta Samsunspor taraftarını açmak istiyorum.
Pazar günü saat 16.00’da oynanan ve hava şartlarının çok müsait olduğu bir günde evde televizyon başında maçı izlemesinden ziyade stadyuma gelerek takıma destek vermesi başarıyı getirecektir.
Böyle bir ortamda sadece 11 bin 621 taraftarın maçı tribünde izlemiş olması Samsun’a ve Samsunspor taraftarına yakışmıyor.
Yolun sonu şampiyonluk olması dileklerimle kalın sağlıcakla…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum