Metin ATLI

Metin ATLI


Atan ve Tutan

27 Ocak 2020 - 18:35

Samsunspor ligin 20.haftasında sahasında Bakspor ile karşılaştı. Şampiyonluk yarışında 6 puan geriye düştükten sonra özellikle Ertuğrul Sağlam’ın gelişi ile çıkışa geçen Samsunspor, Bakspor’u Gökhan Alsan’ın attığı goller ile 2-0 mağlup ederek 2 hafta önce averajla yakaladığı liderliği 2 puan farkına çıkararak pekiştirdi.
Samsunspor averaj hesapları yaparak çıktığı Bakspor maçını kaçırdığı sayısız pozisyonlar nedeniyle 2-0 tamamlarken maç içinde rakibe sayısız gol pozisyonu verdi. Rakibin yakaladığı 2-3 net pozisyonu kaleci Nurullah çıkarırken 1 topta direkten döndü.
Bakspor maçında Samsunspor savunmasında iki yeni transfer Veli ve Recep Burak ilk kez birlikte oynadı. İki oyuncu arasında uyum bozukluğu dikkat çekerken Veli’nin maç eksiği net şekilde kendini gösterdi.
Sezonun ilk yarısında Beyaz Grupta gol kıralı olan Bahattin Köse bu maçta da gol atamadı. Gol atamadıkça Bahattin’in strese girdiğini görüyoruz. Daha sakin olması ve kendine güvenini kaybetmemesi gerekir. Savunmanın solunda oynayan Gökhan Meral’de çok iyi niyetli olarak doksan dakika mücadele ediyor ama nedense atakların yüze doksanı da o kanattan geliyor. Kısacası savunma anlamında eksiklerini gidermek için daha çok çalışması lazım. Gökhan Alsan attığı, Nurullah ise attığı goller ile galibiyette pay sahibi oldular.
Kırmızı beyazlı taraftarımız bu sezon Manisa maçından sonra en kalabalık şekilde tribünleri doldurdu. Kulüpten yapılan açıklamada da bu maçın gelirlerinin 2 gün önde deprem yaşayan Elazığ ve Malatya bölgesine bağışlanacağı açıklandı. Samsunspor taraftarı da 23.dakikada Elazığ ve 44.dakikada Malatya tezahüratları ve yaptıkları atkı- bere yardımları ile deprem bölgesini unutmadılar.
Sezonun bitmesine 14 hafta var ancak maç maç düşünülmesi gerekir. 2 puan olmak hiçbir takımı şampiyon yapmaz. Sabırlı, disiplinli olan, daha çok isteyen daha az hata yapan şampiyonluk ipini göğüsler. Temennimiz Samsunsporumuzun bu bataklıktan biran önce kurtulmasıdır.
Kalın Sağlıcakla…
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum