Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Yaşar Topçu ve Koray Aydın

30 Nisan 2020 - 22:46

Tarih yazan iki bakan.
1996 yılında bölgemize yapılan Sarp-Samsun duble yolunu çok kısa zamanda ihale edip başlattığı için AKP iktidarınca yüce divana sevk edilen Yaşar Topçu ve Beşirli-Havalimanı Sahil geçiş yolunu tamamen dış kredili ihale eden vatandaşı deniz ile buluşturan dahası 1999 Marmara depreminde yüzlerce insanı çok kısa zamanda ev sahibi yapan Koray Aydın’ı AKP iktidarı geldiği hafta yüce divana sevk etmişti.
Yüce divan yargılaması sonucunda 11-0 beraatlarıne karar verilmişti.
Yalnız bunlar m?
Galyan barajı büyük yatırım uzun sürer.
Biz Galyan suyunu 8 kilometrelik By-Pass boru ile Esiroğlu arıtma tesislerine temiz su verelim talimatını veren zamanın enerji ve tabii kaynaklar bakanı Cumhur Ersümer devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle iktidar sahiplerince yüce divana sevk edilmişlerdi ve Yüce divan yargılama sonucunda berat etmişlerdi.
İktidar sahipleri iş başına geldiği gün devlet bakanı Ali Babacan devletin iki yakasını bir araya getireceğiz diye bölgemize yapılan yatırımları durdurmuştu.
Bunların bir tanesi de Rektör Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu döneminde yaptırılan ek hastane binasının tefrişat ve cihaz alım ihalesi AKP iktidarınca iptal edilmişti.
Prof. Dr. Dumanoğlu ve Prof. Dr. Cevdet Erdöl AKP milletvekili seçilmişlerdi. Bu iki milletvekili Bakan Babacan’ın kapısını aşındırarak zorla ikna ederek bu ihale yaptırılarak o hastane açılmıştır.
Yine Koray Aydın’ın ihale ettiği Trabzon-Maçka yoluna 2003 yılı ödeneğine eski para ile 1 milyardır. Ve onun içindir ki 15 senede 30 kilometre yol bitirilmemiştir ve Bakan Aydın’ın 15 senede mahkemeler yüzünden Atapark’tan karşıya geçemedik ben yolu limandan başlatıyorum diyerek çok kısa zamanda Hacıkasım kavşağına çıkartırken, karayolları ağına aldığı Kale kapı alt geçidini yapıp bitirmişti.
Devamındaki Erdoğdu alt geçidini projelendirdiği halde 15 senedir ihale edilmemiştir.
Ancak 5 kilometrelik Atapark-Erdoğdu yolu ile hava atanlar bu şehirde yaşıyor.
Kanuni bulvarını yaptık bitirdik diyenler…
Orhan Karakullukçu’nun belediye başkanlığı döneminde projelendirilen Kanuni Bulvarı 1989 şehir imar planına işlendiği halde Asım Aykan 8,5 yıllık başkanlığı döneminde bu yolun güzergâhında yüzlerce konutun yapıldığı bunların istimlaklerine ödenen paralar ile öyle bir yol daha yapılacağını acaba biliyorlar mı?
Tabi ki bilmezler…
Unuttukları tek şey var….
Güneş balçıkla artık sıvanmıyor!
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum