Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Vekilin Fendi Rektörü Yendi!...

12 Nisan 2023 - 17:20

Trabzon Ortahisar ilçesi Akyazı beldesinde yapılması planlanan İpek Yolu Üniversitesi’ne ait 185 dönüm arazi İpek Yolu Üniversitesi’nin açılmadığı gerekçesiyle Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredilir.
Bunu öğrenen Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşık Kutlu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a giderek bu arazinin kendilerine tahsisini ister.
Bu tahsis hemen gerçekleşir.
Rektör Prof. Dr. Kutlu bu arazinin devamında Akçaabat Karaman mezrasında toplam 1461 dönüm araziye çıkabileceklerini üniversitenin kampüsünün buraya kurulması halinde bölgenin en büyük kampüsü olacağını söyler.
Bu iş bir şekilde başına sızınca devreye giren Trabzon Akçaabat yolunu yapılmasına da karşı olan bunu canlı yayında Bakan Adil Karaismailoğluna söyleyen Ak Parti Milletvekili Dr. Adnan Günnar Rektör Prof. Dr. Emin Aşık Kutlu’yu Ankara’ya çağırır.
Akçaabat belediye başkanı Osman Nuri Ekim Ak Parti Akçaabat ilçe başkanı Hüseyin Altuntepe ve bazı sivil toplum örgütü başkanların da katıldığı toplantıda kendisine Trabzon Üniversitesi’nin kuruluş kanununda bahse olduğu gibi Üniversite’nin Akçaabat’ta kurulduğunu, Akçaabat’ın dışına çıkamayacağını söyler.
Rektör Prof Dr. Kutlu Ortahisar ilçesi Akyazı’daki araziyi Milli Emlak’a geri iade eder.
Trabzon Üniversitesi Akçaabat ilçesine sıkışmak zorunda kalır.
Ne yazık ki mahkûm edilirken büyümesinin önü kesilir.
Ülkenin en küçük kampüsüne sıkışmak zorunda kalır.
Koltuğunu korumak adına her şeye evet diyen Rektör Prof. Dr. Kutlu görev süresinin uzatılmasını da sağlar.
Şimdi Akyazı’daki arazi Toki’ye devredildi.
Orada 250 konut önümüzdeki aylarda ihale edilecek.
Eğitim için ayrılan arazi konuta dönüşerek Trabzon Üniversitesi’nin büyütülmesi hayalleri suya düştü.
Bu böyle biline!...

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum