Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Türk Hava Kurumu!...

03 Ağustos 2021 - 15:08

1925 yılında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tayyare cemiyeti olarak kurulan Türk hava kurumu havacılığın gelişmesi için kurulmuştu.
Bizim çocukluğumuzda kütüphanelerin üst katlarına kurulan salonlarda THK siyah beyaz filmlerde faaliyetleri bize anlatılırdı.
En önemli faaliyeti ise üretimi teşvik etmek ve Orman yangınlarını önlemekti.
O kadar önemli bir kurumdu ki yöneticilerin özellikle Milli Bayramlarda protokolde yeri vardı. Trabzon’un Uzun Sokak’ın eski adliye karşısında THK iş hanı gibi ülkenin dört bir yanındaki çok önemli gayrimenkullere sahip bu Kurum, sırf Büyük Önder Atatürk tarafından kurulduğu için yönetimi görevden alınmış başına kayyum atanmış.
Kayyum yönetimi her ilde her şubeye bir kayyum tayin etmiş, tüm gayrimenkulleri satılmış. Yangın söndürme uçakları dâhil gösteri uçaklarının hiç biri yenilenmediği için bakımsızlıktan uçmaz olmuş, kiralama yöntemine geçin demişler.
Geliri olmayan bu kurumun giderleri karşılanmayınca kaderine terk edilmiş.
Trabzon’da Şube başkanlığına atanan kayyum, siyasete soyunmuş aynı zamanında iktidar partisinden Trabzon Büyükşehir belediye meclis üyesi ve Ortahisar belediyesi başkanvekili olunca ana muhalefet partisi lideri için attığı Twitter’da (ermeni dölü )yazınca tepki görmüş silmek zorunda kalmış.

Böyle bir kayyumun yönettiği şubeden onu atayan Genel merkez yönetimden bir şey beklemek tabiri caizse tam bir ahmaklıktır.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum