Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Transam'lı Müdür!...

01 Ocak 2024 - 18:04

1987 yılı yaygın medyadan bir büyük gazetenin sür manşetinde Transamlı Müdür diye manşetten haber çıkınca adı geçen İstanbul Mali Şube müdürü Neşet Taş’ı aradım.
Yeni araban hayırlı olsun dedim.
Bana cevabı tüm sülalemin mal varlığını satsam bu arabayı alamam, aptalın biri bizi kamuoyunun önüne atıyor dedi.
O tarihlerde Trabzon emniyet müdürü Hamdi Arda’lı önce Emniyet Genel Müdür yardımcılığına ardından Diyarbakır ve Tunceli Valiliği’ne atanmıştı.
Oradan da vali kadrosu ile İstanbul Emniyet Müdürlüğüne atanınca Trabzon Emniyet müdürlüğündeki yakın çalışma arkadaşlarından Neşet Taş, İhsan Ünal, Hamdi Dilaver, Sabahattin Yıldız, Şükrü Kelekçi, Salih Gökalp, Hasan Kutlu gibi birçok müdürü de İstanbul’a tayin ettirip çok önemli görevlere getirmişti.
Bunlardan bir tanesi de mali Şube müdürü Neşet Taş’tı.
Yakaladığı kaçak Transam marka otomobil mahkeme kararıyla Mali Şubeye verilince şoför kullanmamak adına kendi kullanırken gazetecinin biri kendisini fotoğraflıyor ve çok önemli habermiş gibi sür manşeti taşıyor!...
Tabi o zamanda, ondan önce de ondan sonra da bu kaçak otomobiller yedi emin garajlarında çürümesinler diye polislerin emrine veriliyordu.
Orijinallikleri bozulmaması İçin sivil ekipleri tahsis ediliyordu.
Şimdiki gibi sırf reklam olsun diye polis rengine boyatıp, ışıldak ve sirenlerle donatıp gazetelere manşet yapılmazdı.
Yani bu uygulama ilk defa şimdi olmuyor.
Tabi her şeyde olduğu gibi bu iktidarın en büyük özelliği olan reklamlar bölümünü yine son derece güzel oynayarak kara para aklayıcısı olarak tutuklanan halen mahkemeleri devam eden ancak hüküm giymeyen Dilan Polat ve eşine ait otomobiller devletin polisine tahsis ediliyor.
Kamuoyunda helal olsun İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya diyorlar…
İktidar medyası da Süleyman Soylu anında unutturulup her gün 100-150 kişiyi gözaltına aldırarak adamı cilalayarak İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısına çıkartmaya çalışıyorlar.
Tek eksiği ise Konyalı olması diyorlar.
Bakan Yerlikaya bir de Trabzonlu olsa var ya banko aday olarak açıklayacaklar.
Bugüne kadar Ak Parti Genel Merkezi’nin yaptırdığı tüm anketlerde Başkan İmamoğlu’ndan 31 Mart 2024’te seçimi alacak Ak Partili adayın Trabzonlu olması şart olduğu açık ara öne çıkıyor.
Sırf bu yüzden Trabzonlu olmaları sebebiyle Ulaştırma ve Alt Yapı eski Bakanı Adil Karaismailoğlu, Fatih Belediye Başkanı Ergun Turan ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in isimleri rezerv aday olarak ön planda tutuluyor.
Tabii son sözü yine her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söyleyeceği iyi biliniyor.
Biz de diyoruz ki;
Mevlam neylerse güzel eyler!...

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum