Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Trabzonspor ve Samsunspor!...

06 Mayıs 2024 - 09:38

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma vapuruyla İstanbul’dan hareketle Cumhuriyeti kurmak için 19 Mayıs 1919’da ilk adımını attığı Samsun’da Beni karşılayanların en ön safında Trabzonluları görmek onların desteğini yanımda hissetmek beni son derece mutlu etmiştir sözleri hafızalarda yer almıştır.
1923’te Cumhuriyet’in kurulmasıyla vilayet unvanını alan Samsun’da Trabzonlu nüfus oldukça fazladır.
Çok önemli siyasetçiler, ilim ve bilim adamları yetiştiren Samsun’da Samsunspor 1965 yılında Yılmaz Ulusoy tarafından, Trabzonspor ise ağabeyi Ali Osman Ulusoy tarafından 1967 yılında Trabzonspor kurulmuştur.
Her iki kardeşin kurduğu bu takımlar o tarihten sonra aynı liglerde hep kardeşçe mücadele etmişlerdir.
Ancak, Samsunspor takım otobüsü 20 Ocak 1989’da kara kış günü Malatyaspor müsabakasına giderken geçirdiği bir trafik kazasında futbolcularının bir kısmı vefat ederken bir kısmı da sakat kalmıştır.
Türk Spor tarihine kara gün olarak geçen o günlerde TFF Başkanı Şenes Erzik’ten TS temsilcisi İskender Önal Samsunspor takımının o sezon ligden çıkartılmasını maddi ve manevi destek sağlanmasını istemiş.
Bu tarihten sonra inişli çıkışlı bir grafik yakalayan Samsunspor’un bir kısım taraftarı her nedense aldığı haklı şampiyonluklarla 4 büyükler arasına giren Trabzonspor’u değil de diğer 3 büyük takımları desteklemiş.
Samsunspor’un inişli çıkışlı grafiğinden Trabzonspor’u sorumlu tutmaya çalışmışlardır.
Aslında bu büyük bir haksızlıktır.
Samsunspor‘un Süper Lig’e her çıkışında Trabzonspor yöneticileri kendilerine her türlü manevi desteği vermişlerdir.
Ne yazık ki son müsabakada Trabzonspor taraftarlarının bindikleri otobüslere taş yağmuruna tutanların Samsun’lu olmadığı, Samsunspor taraftarı olmadığı, bir takım odakların kışkırtmasıyla yapılan bu hareketlerin tüm Samsun’a mal edilmesinin mümkün olmadığını bilinmesini isterim.
Kaldı ki Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ve yönetimi tarafından Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve yönetiminin ne kadar güzel ağırlandığı, birbirlerine her iki takımın adlarına yaptırdığı formaları centilmence taktim ettiklerini tüm spor kamuoyu şahittir olmuştur.
Sporun centilmenlik ve kardeşlik olduğunu bir kez daha hatırlatıyor kalın sağlıcakla diyorum.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum