Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Trabzon TSO

29 Mayıs 2023 - 19:05

1884’de kurulan Sürmene Deniz Ticaret Odası’nın Trabzon Ticaret Odası ile birleşmesinin ardından Trabzon TSO olarak hizmetlerine devam etti.
Trabzon TSO’yu merhum Ali Osman Ulusoy TOBB Başkan Vekili olarak 35 seni temsil etmişti.
Son 25 senedir TOBB yönetimine giremeyen veya alınmayan Trabzon TSO yerine Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu TOBB Yönetim Kurulu Başkan vekili olarak Doğu Karadeniz’deki odaları temsilen bulunmakta.
Açıkçası TOBB’da Trabzon’u Samsun Sanayi Odası Başkanı Murzioğlu temsil etmektedir. TOBB’un son 40’yıldır Trabzon’da kaydadeğer bir yatırımı yok.
Son olarak eski Başkanlardan Coşkun Erkuloğlu döneminde kalkınma mahallesine Ticaret İlkokulu yapan TOBB yaklaşık 20 yıl önce Şadan Eren’in 6 ay süren TOBB Yönetim Kurulu üyeliği sırasında Söğütlü’de Sağlık Meslek Okulu yapması gündeme gelmiş, ancak oda kadük kalmıştır.
2000 yıllarda aynı zamanda DTM Yönetim Kurulu üyesi olan merhum Ali Osman Ulusoy ve vali Adil Yazar’ın uğraşlarıyla Yomra Kaşüstü Mevkii’ne DTM kurulmuş.
3-5 yıl fuar yaptıktan sonra kapatılmış ve Armada Grup patronu Dubaili işadamı Muhammet El Rahimiye’ye yap işlet, devret modeli ile 29 yıllığına devredilmiş.
Bu devir yapılmadan önce Trabzonlu işadamları 100.000 TL versinler gerekirse kredi kullansın Trabzon TSO burada Otel ve Kongre Merkezi yapsın dediğimizde burun kıvırmışlardı.
Yaklaşık 15 yıl önce Recep Tayyip Erdoğan başbakanlığı döneminde Trabzon Arsin Yeşilaylı mevkiinde Yatırım Adası yapılması gündeme gelmiş ancak bir türlü yatırım programına alınmamış.
Ne kadar ilginçtir ki bu işi programı alacak ve yapacak olan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yeni Yönetim Kuruluna yaptığı ziyarette kendisini aynı zamanda AKP İl Başkan yardımcısı olan Trabzon TSO Başkan yardımcısı Ali Haydar Baş karşılayınca konu anında geçiştirilmiş.
Trabzon TSO Başkanı’na ise yan tarafta bulunan Trabzon Büyükşehir’e ait otoparkı kiralamak orada bulunan eski binayı alıp lokanta yapmak gibi işlerle uğraşmak kalmış.
TOKİ’nin kapılarını aşındıran Yönetim Kurulu üyeleri büyük düşünmek, büyük işler yapmak yerine küçük işlerle uğraşmayı kendilerine ilke edinmişler.
Yani bu kafa aynı kafa!...
Değişen hiç bir şey yok!...
Burası Trabzon’dur!...

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum