Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Trabzon Form AVM!...

24 Şubat 2024 - 19:22

Zamanın belediye başkanı Hasan Melek tarafından yatırılan 100. Yıl Parkının yarısı zamanın Belediye başkanı Asım Aykan tarafından satılığa çıkartılmıştı.
Trabzonlu tekstilci Kul kardeşler tarafından satın alınan arazi önce Tepe Grubuna hak paylaşımı ile satılacak derken Hollanda menşeli bir firma deniz kıyında gemiye benzeyen bacası dahi bulunan bir projeyle vatandaşın gözünü boyayarak alınan ruhsat ile açılan Form AVM şehrin esnafına inanılmaz zararlar verdi.
Önce yerli esnafa yer veren dükkânlar açtıran bu firma yüksek kira maliyetleri ile çok kısa zamanda % 80’nini kapının ağzına bıraktı.
Bir müddet sonra Kayserili iktidara yakın Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye son derece yakın bir firmaya satılan Form AVM açık otoparkları ortadan kaldırarak göbekten büyümeye başladı.
Kapalı kullanım alanlarını % 80 büyüten vergisini, elektriğini dahi Kayseri’ye ödeyen bu şehirdeki hiç bir sosyal projeye katkısı olmayan bu firmanın bu aymazlığını, bu vurdumduymazlığını Trabzon Büyükşehir belediyesi ve Ortahisar Belediyesi yetkilileri sırça köşklerinden seyrederken CHP’li bazı meclis üyeleri bu uygulamaya tepki göstererek mahkemeye gitti.
Hukuk bu firmaya DUR dese de belediyelerimiz işi katakulleye getirerek mühürleme işlemini firmanın istediği kısımlara yaptılar.
Mahkemenin yıkım kararını uygulamadılar özel olarak korumaya alınan bu firmaya DUR diyecek Mahkeme kararını uygulayacak Belediye yetkilisi aranıyormuş!...
Unutmayın bir gün hak, hukuk ,Adalet size de lazım olacak!...


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum