Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Trabzon'dan Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Geçti

07 Nisan 2023 - 20:01

Trabzon tarihinin en büyük Mitingine evsahipliği yaptı,  
13 Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı yardımcısı ve İBB başkanı İmamoğlu tam bir sevgi seli ile karşılandı.
20-25. bin kişinin yer aldığı alanı dolduranlarda büyük heyecan vardı.
Akşam CHP Trabzon İl örgütünün düzenlemiş olduğu yemeğe ise STK, STÖ Başkanlarının ve muhtarların katılımı çok yüksekti.
Gerek başkan İmamoğlu, gerekse Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmalar ise gerçekten dinlemeye değerdi.
Merhum Cumhurbaşkanı Özal‘dan söz eden Kılıçdaroğlu ben Özal’lı yılların bürokratıyım, son yıllarda bu ilin işsizlikten sürekli göç verdiğini duymak beni ziyadesiyle üzüyor.
Her şey daha güzel olacak dedi ancak Trabzon milletvekili listesinin tüm şehri kucaklamak zorunda olduğunu çok iyi bilmelidir.
3 dönem Akçakale belediye başkanlığını CHP’den kazanan bir dönemde yeni başkan yardımcılığı görevini yürüten İnşaat yüksek mühendisi Ali Türen Öztürk bu sefer çok iddialı görünüyor.
Trabzonspor’un Efsane başkanlarından Ahmet Celal Ataman’ın kızı Türkiye barolar birliği başkan yardımcılığı görevini bırakıp Trabzon’dan milletvekili aday adayı olan Av. Sibel Suiçmez’in çalışması ise gerçekte imrenilecek gibi.
İKKA Başkanlığı ve makine mühendisleri Başkanlığı görevlerini bırakıp CHP’den Trabzon milletvekili aday adayı olan Fulya Bankoğlu ise tüm oda başkanlarının ve yönetim kurulunun tam desteğini almış gibi görünüyor.
Genç avukat Emre Şahin Köroğlu inanılmaz bir performans çiziyor.
12 Eylül 1980 öncesi Trabzon belediyesini yöneten CHP tüm genel seçimlerde 3-4 milletvekilliği kazanmış, en son 3 Kasım 2002’de Trabzon’dan Akif Hamza Çebi ve Şevket Arz’ı çıkarmıştır.
Bu sefer iyi bir liste yaparak 3 milletvekilini alma şansı yüksektir.
Ancak üçüncü sırada demokrat Parti kökenli bir adayın olması ise kaçınılmazdır.
Siyaseti izleyen iyi okuyan iyi dinleyen bu şehirde iyi bir anket yapan herkes bu dediklerimi harfiyen görecektir.
Bu şehrin en büyük ilçesi Akçaabat’ın nüfusu 120.000 civarındadır.
Bu da 3 tane Gümüşhane vilayetine eşittir.
Siz Akçaabat’a ilk sırayı verdiğinizde her şeyi ters düz edeceğini iyi bilmelisiniz.
Onun için diyorum ki; CHP Genel merkezi bu şehri iyi izlemeli, çok iyi gözlemeli, çok iyi bir liste yapmak zorundadır.
Aksi takdirde siyasetin doğduğu il Trabzon’dan İyi bir netice almak istiyorsa Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu rüzgârını arkalarına alan il ve ilçe örgütlerinin çok şeyi değiştireceğine inanıyorum. Ainesi iştir kişinin boş lafa bakmıyorum…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum