Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


KTÜ!...

06 Haziran 2022 - 10:51

1955 Yılında DP Trabzon milletvekili Mustafa Reşit Tarakçı ve arkadaşlarının TBMM’ye verdiği bir önergenin kanunlaşması için Başbakan Adnan Menderes’in teklifi cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın tasdiki ile Anadolu’nun ilk üniversitesi olarak bölgenin ihtiyacına binaen kurulmuştu.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Artvin, Rize, Giresun, Gümüşhane Ordu illerine kadar Yüksek Okullar ve fakülteler açarak gittikçe yayılmıştı.
Dünyanın 100’e yakın ülkesine teknik adam ve akademisyen yetiştirmiştir.
Bölge illerine üniversite kurulmasının ardından kabuğuna çekilen, bir de içinden Trabzon Üniversitesini çıkartarak idari ve teknik olarak bölünen KTÜ’de her ne hikmetse Tıp fakültesi, Diş hekimliği Fakültesi ve Hukuk fakültesi gibi bölümler bünyesinde kalmıştır.
Son 20 yılına baktığımızda Prof. Dr. İbrahim Özen döneminde büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk oldukça ön plana çıkartılmış.
Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde birçok önemli Devlet adamına fahri doktora unvanı verilerek KTÜ ön plana çıkartılmaya çalışılmıştır.
Prof. Dr. Süleyman Baykal döneminde ailesi ön plana çıkmış kızları, damatları akademisyen olmuş ve Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı döneminde AKP ön plana çıkmıştır.
Tamamen iktidara yaslanarak tüm toplantı konferanslar buradaki salonlarda yaptıran AKP mitinglerine öğrencilerin gönderilmesi için üniversiteye ait fonlar kullanılmıştır.
Tüm yatırımını siyasete yapan Rektör Prof. Dr. Çuvalcı, kendinden önce inşaatı başlayan üniversitenin otoparkını başta ilin valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu olmak üzere bürokratlarla birlikte yapmıştır.
Geçtiğimiz günlerde yine bir toplu açılışlar yapıldı.
Bu açılışa da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon ziyaretlerine düşürmeye çalışan Rektör Prof. Dr. Çuvalcı’nın bu sefer hesabı tutmamış, Beşirli’de 2 yıl önce hizmete açılan caminin açılışını yeniden yapan Bakan Soylu, KTÜ’ye uğramadan özel uçağına binip Ankara’ya dönmüştür.
Yarın Rektörü Prof. Dr. Çuvalcı’nın siyasi bir şov yapmasına ulusal basına yansımasına müsaade etmemiştir.
67 yıllık geçmişine hiçte yakışmayan KTÜ’nün bir an önce asli görevi olan ilimde ve irfanda, icatları ve icatlarıyla ön plana çıkması en büyük dileğimizdir.
Ayinesi iştir kişinin boş lafa bakmayız biz…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum