Reklam
Reklam
Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


İYİ Parti ve Koray Aydın!...

12 Ocak 2022 - 10:43

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Koray Aydın, geçtiğimiz günlerde Trabzon’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen katılım töreninden akıllarda bir tek Trabzon Büyükşehir belediyesi mehteran takımının verdiği muhteşem konser kaldı.
İçi boş bu törende bir tek önemli isim İYİ Partiye katılmamıştı.
Daha doğrusu İYİ Parti Trabzon Teşkilatı 20 Yıllık iktidarları sonunda AKP’den bir tek çivi sökememişti.
Hemen aklıma ne geldi biliyor musunuz; 1995 yılı ANAP’ın haydi haydi zamanları…
Başbuğ Alparslan Türkeş, Genel Sekreter Koray Aydın ve MHP İl başkanı Ali Kemal Topal 19 Mayıs Kapalı Spor Salonunda muhteşem bir katılım töreni düzenlediler.
ANAP Merkez İlçe Başkanı İlhan Arpaçay ve ANAP kurmayları MHP’ye katıldılar.
Çok geçmeden ANAP’lı eski Bakanlar Halil Şıvgın, Zeki Yavuztürk ve Tunca Toskay gibi isimler de MHP’ye katılmaya başladılar.
İşte 1999’da MHP’nin ülkenin ikinci büyük partisi olmasının temeli Trabzon’da atılmıştı.
Tüm ülkeye yayılmıştır.
Başbuğ Türkeş ebediyete intikal ederken Trabzon’dan aldığı sinerjiyle temellerini sağlamlaştırmış, MHP’nin 1999 Genel ve Yerel seçimlerindeki başarısının altındaki SIR işte budur.
Onun için de o başarı asla devlet bahçeliye mal edilemez.
Bilindiği üzere Bahçeli de kendisine altın tepsiyle verilen Başbakanlığı elinin tersiyle iterek hazır değilim demişti.
Ardından Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in görev süresinin dolmasıyla Cumhurbaşkanlığı da elinin tersiyle iterek 80 yaşındaki Bülent Ecevit’in muavinliğine devam etmişti.
Ancak havlu almak için gittiği Bursa’da havlu atarak 3 Kasım 2002’de seçim kararı ile AKP’yi iktidara taşımış.
MHP’yi TBMM dışında bırakmıştır.
2007 Genel seçimleri ile tekrar MHP TBMM’ye dönerek ilk iş olarak Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesini sağlamak olmuştur.
Daha sonra CHP’yi de peşine takarak göstermelik bir aday ile girdiği Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesini sağlamıştır.
Halen desteğini de esirgememektedir.
MHP’nin bir böleni olarak yola çıkan Meral Akşener sokağa inerek izlediği Süleyman Demirel varı politikayla ülkenin bir bileni haline gelmiş.
Tamamen memur kenti olan ilimizde ve bölgemizde insanlar geçim sıkıntısından ve işsizlikten bunalırken muhalefet yapmayı beceremeyen İYİ Parti Trabzon il teşkilatıyla işi zordur.
Bu böyle biline!

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum