Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Efsane Trabzon'da İdi!…

06 Kasım 2019 - 23:13

Emniyet teşkilatının polis kökenli Emniyet kökenli eski Genel müdürü Celal Uzunkaya abisi Ak Parti Samsun eski milletvekili Musa Uzunkaya ile geçen hafta Trabzon’da idi.
İlk olarak Trabzon emniyet müdürü Metin Alper’i ziyaret eden Uzunkaya kardeşler ve bir grup arkadaşına, mesleğe ilk başladığım Trabzon il emniyet müdürlüğünü 41 yıl sonra yaptığım.
Ziyarette aklıma ilk olarak bu binada o gün tanıştığım meslektaşlarımdan ebediyete intikal etmiş olanlar gözümün önüne geldi.
Allah’ım rahmetlerini bol eylesin dedikten sonra İl emniyet müdürü Alper’e hayırlı olsun dileklerini iletti.
Trabzon il emniyet müdürlüğü senin için çok büyük şanstır. Bu Şehir-in insanları vefalıdır, cefakârdır.
Yıllar sonra buradan gittiğinde seni arar sorarlar. Bu Şehir’in insanlarının böyle bir özelliği vardır. İşte örneği de gazeteci Hakkı Emiroglu’dur.
41 yıl önce Komiser yardımcısı olarak tanıştık. 41 yıldır birbirimizi aramadığımız zaman 1 ay yoktur. Kendisi benim çocuklarımın düğünlerine ben de onun çocuklarının düğünlerine katıldım.
Ben bu şehri unutamam…
Emniyet Genel Müdürlüğünden ayrıldıktan sonra Hicaz’a gittim. Bu şehirden binlerce insan arayarak bizi kutladılar. Ben de kendilerini iade-i ziyarette bulunmayı görev saydım.
Yanında bulunan abisi eski milletvekili Uzunkaya uzun zaman Akçaabat İlçe Müftülüğü yapmış, Refah Partisinden Samsun milletvekili seçilmişti.
Karadeniz’de Ak Parti’ye geçen ilk ve tek milletvekili idi…
2002’de Ak Parti Samsun milletvekilliğinin ardından bir daha aday gösterilmese de partisine hiç küsmeyen çok değerli bir dostumuzdur.
Kendilerini uğurlarken efsaneler unutulmaz…
Bu Şehir seni asla unutmayacaktır…
Gönlümüzde hep Emniyet Genel müdürü olarak kalacaksın…
Siyasette kendisini kesinlikle görmek istediğimizi söyledik ve Yüce Mevla’dan uzun ömürler diledik...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum