Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Dün Dündür, Bugün de Bu Gün!

22 Kasım 2022 - 22:42 - Güncelleme: 22 Kasım 2022 - 22:43

Eski cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in o meşhur sözü bugünlerde yeniden gündemde. İsrail’e filistinlilere öldürüyorsunuz katil devlet diyen cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kardeş devlet dedi, büyükelçimizi gönderdi, ben Mısır’ın seçilmiş devlet başkanı  Mursi’yi öldürten Sisinin elini sıkmam dedi, Büyük bir mutluluk ile Sisi’nin de elinide sıkarak iki ülke arasındaki kardeşliği pekiştirdi.
Şimdi sıra kendi vatandaşını öldüren Esed’de…
Onun da elini sıkarak Katar Emiri’nin riyasetinde kardeşliğimizi perçinleyeçeğiz.
Sonra da dönüp İYİ Parti lideri Meral Akşener’e senin o altılı masada ne işin var, gel mebale ortak ol diyeceğiz.
Böyle siyaset, böyle bir anlayış olabilir mi?
Akşener 2000’li yıllarda siyaset yaptığı DYP kapanma süreçine girince ülkeye yeni bir vizyon çizeceğini zannettiği AKP’nin Kurucuları arasında yer aldı. Hatta o günlerde Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül ile birlikte Trabzon Havalimanı’na gelerek Haçkalı Hoşça Baba şenliklerine katılmak için yola çıktığında o zamanın emniyet müdürü İsmail Güzeldemirçi’nin ricasını kıramayarak bugünkü Şenol Güneş Stadyumu bulunduğu yerdeki Bölge Trafik İstasyonu’nda eski bir içişleri bakanı olarak çay molası verdiler.
Bu gün gece gündüz AKP’yi yalayan bir gazete bu haberi manşetten verince zamanın İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen teleks emriyle emniyet müdürü Güzeldemirçi’yi Ankara’ya kızağa çekti.
Bu teleks emri geldiğinde vali Adil Yazar ile emniyet müdürü Güzeldemirci, Atatürk alanında bugünkü eski belediye binasının bulunduğu yerde bayram törenini izliyorlardı!
Valilik özel kalem müdürü Hasan Kamber imza dosyasını plartform’da bulunan Vali Yazar’a vererek imzalayıp hemen arkasında bulunan emniyet müdürü Güzeldemirçi’ye dönerek tebliğ etti.
Güzeldemirci basın mensuplarına dönerek eski İçişleri Bakanı Meral Akşener’e 15 dakika çay söyledigim için beni görevden alıyorlar, ama merak etmesinler hukuk’a gideceğim der. Trabzon’a Rize emniyet müdürü Hamdi Güngör’ü bir gün sonra atadılar.
Gelelim asıl konumuza;
Akşener‘e millet vekilliği ve başbakan yardımcılığı sunan Erdoğan ve Gül’e siz eski tas eski hamam misali RP ve FP’li kadrolar ile bu ülkeyi yönetmekte kararlısınız. Ben sizin merkez sağda yeni bir parti kurduğunuzu sandım. Siz kesinlikle bu niyette değilsiniz, ben Ülküçü kökenli eski bir öğretim üyesi ve eski bir bakanım, bu anlayış ile uyuşamam ve anlaşamam diyerek ta kuruluş aşamasında AKP’den ayrılıp MHP’de siyaseti tercih etti.
Önce milletvekili sonra TBMM başkanvekili oldu ve bir müddet sonra da Genel Başkanlığa aday oldu.
Önünü polis zırhlılarıyla tel örgülerle kestiler, salona alınmadılar.
Peki kestiren kim?
Başbakan olan Tayyip Erdoğan ve ona bağlı içişleri bakanı Efkan Ala.
O da gitti İYİ Partiyi kurdu.
CHP’nin de desteğiyle TBMM’de grubunu da kurdu.
Çok kısa bir süre sonra halkın ümiti oldu oyları % 25’leri buldu.
Peki Cumhur ortağı MHP ne durumda?
Önce barajı % 7’ye çektirdi şimdi %5’e çekmeye çalışıyormuş.
Bakmayın MHP-AKP yönetiyor sözlerine.
20 senelik AKP 50 senelik MHP’yi eritiyor…
Bu böyle biline!...

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum