Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Cahit Turan

28 Mart 2020 - 18:30

Zaman’ın Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın tarafında 2000 yılının başlarında İstanbul Karayolları Bölge Müdür yardımcılığına atanan Cahit Turan, Ak Parti iktidarının Bakanı Zeki Ergezen tarafından önce Bölge Müdürlüğüne ve hemen ardından da genel müdür Yardımcılığına getirildi.
Bakan Faruk Nafiz Özak’ın Karayolları Genel Müdürlüğüne getirdiği Turan bu görevi 11 yıl yürüterek kendine ait rekoru kırmıştır.
Zamanın Habercilik Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfü Elvan’ın görevden aldığı Turan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına ve hemen ardından Danıştay üyeliğine atandı.
Kısa bir süre sonra emekliliğini isteyerek ayrılan Turan, Kuzey Marmara projesinin yüklenicileri Çengiz, Limak, Kalyoncu ve Mak-Yol İnşaatın CEO’luğuna getirildi.
Projeyi büyük bir hızla başarı ile yürüten Turan, Cumhurbaşkanı Hükümet sistemi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına atandı.
Bakanlığı sırasında mütevazılığı ile dikkat çeken Turan, öyle beş yıldızlı otellerde kalabalık heyetlerde gezip tozan, yiyen içen, zevki Sefa içinde yaşayan bakanlardan olmamış, kendi köyü Kavala’da baba evinde kalmış, şatafattan kaçınmış kendine bağlı genel müdürlük yardımcılıklar ile yönetim kurulu üyeliklerine Trabzonluları getirmek ile suçlanmış, o hiç aldırmamış işini yapmıştır.
Yerine getirilen Karaismailoğlu da Trabzonlu bir hemşerimiz, İBB’nin çeşitli birimlerinde çalışırken Erdoğan Bayraktar’ın TOKI Başkanlığı döneminde bu kuruma geçmiştir.  Bayraktar’ın istifası ile adı TOKİ Başkanlığı için geçse de o yeniden İBB’yi tercih etmiş.
Kadir Toptaş tarafından imardan sorumlu genel sekreter Yardımcılığına getirilmişti.
Ekrem İmamoğlu’nun seçilmesinin ardından ilk istifasını veren bürokrat olmuş, çok geçmeden Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığına atanmıştı.
Süpriz bir şekilde Cahit Turan’ın işine son verilerek yerine Karaismailoğlu getirilmiştir.
Görevde bulunan hemşerilerini ne kadar koruyup kollayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz diyor…
Yeni Bakan Adil Karaİsmailoğlu’na başarılar diliyorum...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum