Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Büyükşehir ve EBK!...

08 Mart 2024 - 08:43

Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoglu 2013 yılında Yomra Kaşüstü mevkiindeki mezbahanın yanında yarısı yeşil olan bir büyük araziyi şahsı adına satın alır.
DP’li Yomra ilçe Belediyesinden İmar durumunu çıkartır ve bu arazide 210 dairelik bir site yapmayı projelendirir.
Ancak hemen yanı başındaki Büyükşehir belediye mezbahasından rahatsızdır!
Öyle ya kim dinleyecek sabaha kadar oraya kesilmeye gelen hayvanların sesini.
Hiç kimse buradan ev almaz hemen mezbahane arazisini satışa çıkartır Avrasya Üniversitesi bu araziyi satın alır buraya yeni bir bölümler açar.
Dr. Gümrükçüoglu’nun üniversitenin yanındaki arazisi cazip hale gelir %1000 değerlenince hiç bina yapmadan satar parasını alır almasına da Büyükşehir belediyesinin mezbahası yoktur. 2012 yılında Akçaabat- Düzköy yolunda Trabzon Büyükşehir belediyesine ait 5 dönüm araziyi Çevre Komisyonu Başkanı Osman Ekim imzasıyla meclisten karar alarak EBK’ya bila bedel tabusunu da verir.
Bedava araziyi bulan zamanın EBK Genel müdür Osman Uzun burada bir et kombine tesisi yapar.
Kendi görevden alınsa da 2022 genel seçimlerine giderken iki bakan tarafından açılışı yapılır.
Yapılmasına da EBK burası şehir mezbahası değildir biz kasabın malını kesmeyiz, yasamız buna müsait değil, ücreti karşılığı kesersek fiyatlarımız yüksektir kasaplara pahalı gelir.
Biz burada Erzurum, Kars, Ağrı, Van gibi illerimizden gelen sığır ve koyunları kesip paketleyip EBK satış mağazalarına gönderiyoruz.
Gelin o zaman Trabzon, Rize ve Giresun’da mağazalar açın denildiğinde yeteri kadar sürüm yok bu şehirlerde biz mağaza açamayız diyorlar.
Bu şehrin günahı ne?
Halen iptidai ilçe belediye mezbahalarında kesilmiş etleri veya dışardan gelen ne kadar kontrol edildiği nerede kesildiği belli olmayan belki de sağlıksız etleri yiyoruz!
Bir ara sarp kapıda kereste yüklü kamyonda kesilmiş tonlarca et yakalanmıştı!
Acaba şimdi yakalanmadan mı geçiyor?
Şimdi bakın 30 Büyükşehir belediyesi arasında mezbahası olmayan tek vilayetiz dediğimizde billboardları reklamları okumuyor musun diyorlar!
Belki de haklıdırlar.
Reklamlara tamam.
Bir şey diyecek halimiz yok.
Devam diyelim!...

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum