Reklam
Reklam
Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Bunun Adı Adalet Mi?...

11 Ağustos 2022 - 13:37

T.C tarihinde son 20 yılda ilk kez 400 cezaevi hizmete açıldı ve bunlar L-M-C gibi sınıflara da ayrıldı.
İşin kötüsü son 20 yılda adliyelerin yükü arttı.
İstinaf mahkemeleri kuruldu, Yargıtay’ın da yükü azalmadı.
Bir de istinaf Trabzon’da şehrin içinde kurulunca adliyelerde çalışanlar ailece nakillerini istinaflara yapmayı başardılar.
Mevcut adliye binası Yomra’da yapılırken İl başkanı Ahmet Metin Genç ve Bayındırlık İskan Bakanı Faruk Nafız Özak zamanın adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Tarım Bakanı Mehdi Eker Trabzon’a geldiler.
Şehir dışında Yomra’da Trabzon adliyesi olmaz gelin bunu Orman Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu alana yapalım, Orman Bölge müdürlüğü Kaşüstü‘ne gitsin çok daha iyi olur çünkü mevcut bina Karşıyaka Uğurlu Bulvarı‘nın üzerinde kalıyor zaten yıkılacak.
Bu Bulvarın açılması halinde trafikteki yoğunluk da azalacak bir de adliye lojmanlarındaki hâkim savcı ve memurlar yaya olarak buraya gidip geleceklerdir dedik.
Ancak dinletemedik!...
Her şeyi çok iyi bilen bu arkadaşlarımız adliyede işi olup ta Batı İlçelerimizden gelen binlerce vatandaşımızın mağduriyetini şimdi seyrediyorlar.
Gelelim asıl konumuza;
Cezaevlerinde yatan mahkûmlar kendi cezalarını çekerken bir de bunların ailelerine ceza vermenin acaba kime ne faydası var?
Şimdi cezaevinde suçlu suçsuz, bunalım içerisinde yatan mahkûmu küçük bir suçtan dolayı bulunduğu yerde cezalandırıp hücre yatmak tecrit etmek var iken alıp bir başka ile göndermek orada onu ezdirmek hatta adı sonradan infaz memuru olan gardiyanlara dövdürmek o mahkûmu veya Trabzon’dan evladını babasını atasını görmek için yağmurda çamurda karda Trabzon’dan Tekirdağ, Çanakkale, Elazığ, Van’a giden vatandaşı devletine isyan ettirmiyor mu?
Nasılsa bir SERBİS sistemi bulmuşsunuz?
Uydu üzerinden hâkimi, savcıyı mahkûmu buluşturup adaleti sağladığınızı mı zannediyorsunuz?
İyi de onların ailelerine nasıl bir adaletsizlik yaptığınızın farkında mısınız?
Bir de cezaevlerini göstermelik inceleme komisyonu kurmuşsunuz!
Ne işe yaradığı belli olmayan bu komisyonların verdikleri raporları önce arşive sonra da kağıt fabrikasına gönderiyorsunuz!
Hangi sorunu çözüyor bir söyler misiniz?
Cezaevlerindeki mahkûm devlete teslim edilmiş bir emanettir.
Emanete sahip çıkmak, onları yeniden topluma kazandırmak bir suç makinesi haline çıkartmak Türkiye Cumhuriyeti devletinin başta gelen görevleridir.
Bu böyle biline!...

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum