Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Biz Bu Şarkıyı Daha Önce Dinlemiştik!...

16 Aralık 2022 - 19:12

RP İstanbul İl başkanlığını bırakarak 1994 yerel seçimlerinde İBB Başkanlığına aday olan Recep Tayyip Erdoğan, DYP adayı Bedrettin Dalan, ANAP adayı İlhan kesici, SHP adayı Sandıkta bırakarak İBB başkanlığına seçilmişti.
Ancak meclis çoğunluğu ANAP’ta kalmıştı.
Çok kısa zamanda yaptığı transferlerle mecliste çoğunluğu ve tüm komisyonları ele geçiren Recep Tayyip Erdoğan, başta Şalpazarı Geyikli belediyesi olmak üzere tüm ülkede yapılan tüm ara seçimlere gidip katılarak partisine destek vermişti.
12 Aralık 1997’de Siirt’te söylediği şiir yüzünden halkı kin ve düşmanlığı ittiği gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş tarafından hakkında dava açılmış mahkûm olup mahkûmiyeti kesinleşince vali Erol Çakır tarafından görevden almıştı.
İBB camından yanında bugünkü Ombusman Şeref Malkoç ile birlikte küçük bir azınlığı selamlayarak bu şarkı burada bitmez demişti.
Çok kısa zaman Pınarhisar cezaevinde kalan Erdoğan cezaevinden çıktıktan sonra AKP’yi kurmuştu.
Ancak siyasi yasaklı olduğu gerekçesiyle 3 Kasım 2002’de Genel seçimine girememişti.
Siirt’te bazı köylerde sandık kurulmadığı gerekçesiyle Siirt seçimleri iptal edilirken seçilen milletvekili de görevinde düşmüştü.
Erdoğan Siirt’den ara seçimde TBMM’ye CHP Genel başkanı Deniz Baykal’ın büyük desteğiyle milletvekili seçilerek girmişti.
Başbakanlık koltuğunu Abdullah Gül’den devralmıştı.
Ardından Abdullah Gül’ü de cumhurbaşkanlığına aday göstermişti.
Abdullah Gül’ün görev süresi bitince cumhurbaşkanlığına aday oldu.
Başkanlık sistemi adı altında bir sistem kurularak Bakanlar Kurulu’nu fes ederek tek adam yönetimini kurarken bakanları da memurlardan atamıştı.
Ancak gelin görün ki memur bakanlar siyasetçilerden fazla siyaset yaparak milletvekillerini fırçalayarak pirim yapmaya çalışmış, yaptıkları her hareket Recep Tayyip Erdoğan’a zarar vermiştir.
Evet, bu şarkı burada bitmemiştir.
Ancak kendisine yapılanı başkasına reva görerek veya seyrederek bu sefer şarkı veya şiir değil resmen destan yazılmak üzeredir.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çok iyi bir demokrasi destani yazmaktadır!...

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum