Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Bir Devri Değiştiren Başkan!...

18 Ocak 2021 - 00:34

2004 yılının başları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TFF’nin Fenerbahçe’ye verdiği cezayı çok buluyorum deyince, Trabzonspor başkanı Özkan Sümer spora siyaset karıştı diyerek istifa etmişti.
Ak Parti il başkanı Âli rıza Akdeniz şahane bahane, bahane şahane diyerek Başkan Sümer’in istifasının yanlış olduğunu söylemişti.
28 Mart 2004 yerel seçimlerine giderken başlayan bu tartışma Ak partinin Trabzon, Akçaabat Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Beşikdüzü, Maçka, Yomra, Araklı ve Çaykara’da seçim kaybettirmiş 10 yıl sonra CHP’nin Trabzon belediyesini alınca seçim akşamı annesi Tenzile Erdoğan’ı arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yandım anam Trabzon’u kaybettik (bizim Halil de )yani Halil Bakırcı Rize belediye başkanı oldu diyerek üzüntüsünü kameralar önünde belirtmişti.

İşte bu olayın ardından uçağa atlayıp Trabzon’a gelen Başbakan Erdoğan ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen 1996 yılında tamamen dış kredi olarak ihale edilen sarp Samsun duble yolunun 3 kasım 2002’de devletin iki yakasını bir araya getireceğim diyerek durdurulduğunu, bu nedenle vatandaşın bölgede büyük tepki gösterdiğini TS Başkanı Özkan Sümer’in de istifasının bu işe bal sürdüğünü öğrenince 3 Kasım 2002’de bu şehir bize 8 milletvekilinin 6‘sını verdi, 1.5 yıl sonra bu tepki nedir diyerek faturayı Ak Parti il başkanı Ali Rıza Akdeniz ile Merkez İlçe başkanı Mustafa Yanmış’a keserek görevden aldı.
Bununla da yetinmeyen başbakan Bakan Ergezen’i de görevden alıp Faruk Nafız Özak’ı Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’na getirdi.
Sarp-Samsun duble yolu inşaatının yeniden başlattı ve yine 1984 yılında temeli atılan Yavuz Selim Bulvarı, Tanjant Yolu ile 1996 yılında inşaatı başlayan KTÜ-TIP fakültesi ek binasının donanım ve teçhizat İhalesinin 2 yıldır beklediğini Bakan Özak’tan öğrenince acilen ihale talimatını verdi.
TOKİ Başkan Erdoğan Bayraktar ve Trabzon belediye başkanı Volkan Canalioğlu ile birlikte protokole imza koyarak Zağnos ve Tabakhane vadilerinin istimlakı ile Yıldızlı Bahçecik-1 ve Bahçeçik-2 konutları hemen ardından Kanuni Eğitim Hastanesi, Haçkalı Baba Devlet hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Akyazı Spor Kompleksinin dolgusu ihale edildi.
Bu hizmetlerin bu ile gelmesini sağlayan Özkan Sümer, bir devri değiştiren devleti uyandıran adam gibi adamdı.
Rahat uyu…
Ruhun şad mekanın cennet olsun...

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum