Reklam
Reklam
Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Başbakan Ahmet Mesut Yılmaz…

14 Şubat 2021 - 18:25

Merhum Turgut Özal’ın önce Dışişleri sonra Kültür ve Turizm Bakanlığını yapan, Özal’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra koltuğunu bıraktığı emanetçi Yıldırım Akbulut’tan Başbakanlığı alan Ahmet Mesut Yılmaz ilk iş olarak Abdulkadir Aksu ve Cemil Çiçek ekibini saf dışı etmekti.
Onların atadığı Müsteşar, Genel müdür, Vali ve Emniyet müdürlerini görevden alınca bir kısım medya ülkede iktidar mı değişti diye kendisine saldırmaya başlamıştı…
Bunun üzerine hemen seçime buyurun diyerek seçime gitti.
Aldığı bu karar onun en kötü kararı idi.
Kendi eliyle iktidarı DYP lideri Süleyman Demirel’e teslim etti.
O da Erdal İnönü’yü Başbakan yardımcılığına atayarak ebedi rakibi Milli Şef İsmet İnönü’nün de Kemiklerini sızlattı!...
Özal’ın ölümünün ardından Demirel Köşk’e çıkınca Başbakanlığa gelen Tansu Çiller, İnönü’nün siyasete veda etmesiyle Murat Karayalçın’ı Başbakan yardımcısı yapmıştı.
Karayalçın’ın Başbakan yardımcılığına gelmesiyle birlikte insanlar bir gecede batmaya başladı!...
Tekrar seçim denilerek Başbakanlığa Necmettin Erbakan gelmişti.
28 Şubat süreci kapıyı çaldı…
Başbakan Erbakan ve Başbakan yardımcısı Tansu Çiller hükümeti istifa etmek zorunda kaldı. Cumhurbaşkanı Demirel, Başbakanlığa Mesut Yılmaz’ı atayınca ilk iş olarak Sarp -Samsun duble yolunu ihale etmişti.
10 ayrı noktadan, 20 ayrı mücahittin başlattığı çalışmalar bu sefer de DYP ve RP’nin Karadeniz kökenli Milletvekillerini yerden yere vurmaya başladı.
İhalede yolsuzluk var diye yaygara koparılınca 3 Kasım 2002’de İktidar olan AK Parti, zamanın Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu, Cengiz Altınkaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer’i Yüce Divan’a gönderdi!...
Ersümer’in Yüce Divan’a gönderilişi tam bir komediydi!...
Maçka Deresi’ne deterjan yüklü bir kamyon düşüyor…
Günlerce bu millet deterjanlı su içiyor diye Bakan Ersümer bir bypass boruyla Galyan Suyunu Trabzon belediyesi arıtma tesislerine bağlatıyor.
Devleti zarara uğratmaktan Yüce Divan’a veriliyor ve hepsi tek tek beraat edince hızını kesemeyen AK Parti iktidarı bu sefer de, 1999 depreminde vatandaşı çok kısa zamanda ev sahibi yapan Japonların dahi adam dediği Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın yüce Divan’a gönderiyor!...
O da 11-0 yani Üyelerin tamamının imzasıyla beraat edince yüce divan serüveni böylece sona ermiş oluyor…
Ondan sonra daha hiç kimse Yüce Divan’a gönderilmiyor.
Bakıyorum da ne kadar haklıymış…
Başbakan Yılmaz, bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun militan dediği valiler o günlerde kaymakam adayı olarak işe alınmıştı.
Vatandaşın devleti temsil makamı olarak gördüğü Valilik her şehirde iktidar partisinin İl eş başkanı oluverdi…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum