Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Balık Baştan Kokar!...

01 Eylül 2023 - 23:49

Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü’nü yanı sıra bir de Beştepe’de 1100 odalı bir de saray yaptırınca illerdeki yöneticiler de çifte, çifte makamlar kullanmaya başladılar.
Trabzon Ortahisar ilçesi kurulurken biz yazdık.
6 vilayete hizmet veren yalıncak da bulunan Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü binasını Büyükşehir Belediyesi hizmet binası yapalım, Atapark’daki bina da Ortahisar belediye binası, Ortahisar mahallesindeki eski valilik binası da Ortahisar Kaymakamlığı olsun demiştik.
Ortahisar kaymakamlığı ve belediye başkanlığının hemen yanı başındaki iş hanının bulunduğu alan yeşil alan olarak TOKİ tarafından işgal edildi öyle kalsın 8 direkli hamamı, Kalkanoğlu Camisi ve Tarihi Kemeriyle insanların hava alacağı park, bahçe olsun demiştik.
Bizim yazdıklarımıza pek te itibar etmeyen zamanın Valisi Abdil Celil Öz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu ve onların peşine takılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu alanın betonlaştırdığı gibi valilere ve Büyükşehir belediye başkanlarına çifte, çifte makam tahsisinin önünü açtılar.
Peşlerinden gelen vali İsmail Ustaoğlu ise önce Ortahisar’daki tarihi binaları Birlik Vakfı, Ensar Vakfı, İmam Hatipliler Derneği’ne tahsis etti.
Sonra da eski valilik binasını kendine güzel bir makam tahsis edip 5.5 yıl bu şehirden nostalji yaptı.
Hafta sonları yaylalarda yedi, içti gezdi dolaştı.
Malazgirt’te Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çekilince Balıkesir Valiliğini de kaptı.
Ne gariptir ki veda yemeğinde CHP ve İYİ Partililer de yerini almıştı!
Siyasiler de kürsüye çıkıp birer duygusal konuşma yaparak bu şehirden bihaber olduklarını gösterdiler!...
Şimdi bakın; Trabzon Emniyet Müdürlüğü Pelitli’de yeni bir bina yaptı. Eski binayı Ortahisar İlçe Emniyet Müdürlüğü yapacaklar dedim.
Kemerkaya Mahallesinde girişi ve çıkışı olmayan eski MİT binalarının bulunduğu alanda yeni bir İlçe Emniyet Müdürlüğü binası daha yapıyorlar!
Ne diyelim?
Balık baştan kokar desek daha doğru olur düşüncesindeyim!...

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum