Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Bakan Karaismailoğlu'nu Dinledim!...

24 Ocak 2022 - 19:34

Trabzon doğumlu ve Trabzon nüfusuna kayıtlı ilk, orta, lise ve üniversiteyi bu şehirde okuyan öğretmen Anne ve Baba’nın oğlu olan Ulaştırma ve Altyapı bakanımız Adil Karaismailoğlu geçen hafta Trabzon’daydı.
Bakanlığının bir dizi açılışlarına katıldı.
Tarihe şahitlik yaptı.
Zigana Tüneli’ndeki ışık görme törenine katıldı.
Bunu sıradan bir tünel olarak görmeyin, 14,5 kilometrelik dünyanın ikinci Avrupa’nın en uzun tüneli olan Zigana geçidi ile Doğu Karadeniz Güneydoğuya bağlanıyor. Kop dağı geçidi de trafiğe açıldığında Erzurum, Ağrı, Kars, Erzincan, Sivas, Kayseri ile Doğu Karadeniz kucaklaşacak. Bağrında Deniz ve Hava iki gümrük kapısı bulunduran Trabzon’un ticaret hacmi artacak, tarihinde layık olduğu yere taşınacak dedi.
Ardından Değirmendere trafiğinde büyük ölçüde rahatlık sağlatacak. Değirmendere tünellerinde de incelemelerde bulundu.
Boztepe’nin bağrını delen, bakan Karaismailoğlu’nun da yüreğini yakan Kanuni Bulvarı’na çıkmadan TTSO’yu ziyaret etti.
Kendisine, oda yetkilileri bakın burada önümüzde bulunan, üzerinden araç geçmeyen araçlı üst geçit trafiği felç ediyor, bunu kaldırmayı düşünüyor musunuz? diyen olmadı.
Basın mensuplarının havalimanın ikinci pisti ile ilgili sorulara şu an hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz cevabını verdi.
ORGİ ve Artvin-Rize havalimanları Trabzon Havalimanın yükünü büyük ölçüde alacağından ek bir piste gerek olmadığı ortada iken kendisinden bir başka cevap ta beklenemezdi.
Arsin yatırım adası ile ilgili soruya ise bakıyoruz, görüşüyoruz diyerek geçiştirdi.
Bu şehrin olmazsa olmazı olan Güney Çevre yolundan ise hiç söz edilmedi.
Aslında Kanuni Bulvarı tamamen bitirilip trafiğe açılmadan Güney Çevre yolundan söz etmek bana da pek gerçekçi gelmiyor.
Trabzon Büyükşehir belediyesi, Ortahisar, Akçaabat ve Düzköy belediyelerini ziyaret etti.
Bu ziyarette önüne konulan çok önemli bir projeyi ben görmedim.
Örneğin tren yolu, raylı sistem gibi veya Atapark’ta insanlara illallah çektiren çok ışıklı kavşağın soğuksu caddesine acilen bağlanması şarttır diyen de olmadı.
Şehri Güney’e taşıyacak olan Karşıyaka-Uğurlu yoluna ağırlık vermemiz Gölçayır, Beştaş, Bahçecik, Kısarna ve Soğuksu Mahalle yolları standart hale getirilerek Kanuni Bulvarı’na daha fazla araç inmesi sağlanmalıdır diyende olmadı.Fotoğraf çektirme, şeref defterini imzalatma ile geçen zaman içinde çok önemli fırsatlar değerlendirilmedi.
Bu ilin tek bakanı Adil Karaismailoğlu, bu şehre yaptığı ziyaret bir günlük de olsa çok önemli ziyarette projeler yarışmalıydı!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum