Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


1989 ve 2024!...

21 Nisan 2024 - 22:16

CHP o günkü adı ile SHP bu ülkenin en başarılı belediye başkanlarından İstanbul’da Bedrettin Dalan‘ı, Bursa’da burhan Özfatura’yı, Samsun’da Vehbi Gül’ü, Trabzon’da Orhan Karakullukçu’yu yıkmıştı.
Başta 3 büyük il olmak üzere belediyelerin % 80’ini almış, Anavatan Partisi % 21.75’e düşerken bir tek Malatya belediye başkanlığını kazanmıştı.
O zamanki Genel Başkanları Erdal İnönü süpürün gitsinler sloganıyla Büyük başarı sağlamıştı.
Başbakanlığa ve Anavatan Partisi Genel başkanlığına gelen Mesut Yılmaz’ın aldığı erken seçim kararının ardından 1991 Genel seçimlerinde Erdal İnönü’nün HEP Genel başkanı Fehmi Işıklar’la yaptığı ittifak ile Leyla Zana ve Hatip Dicle gibi PKK yanlısı milletvekillerinin yemini Kürtçe okumak istemesi SHP’yi ters düz yapmıştı.
Ben bu milletvekillerinin yok sayıyorum diyerek Başbakanlığa gelen Süleyman Demirel’e muavin olmaya razı olan Erdal İnönü iktidarın ortağı olmak zorunda kalmıştı.
Çok geçmeden Deniz Baykal‘la genel başkanlık yarışına giren bu kadar hataya rağmen yeniden Genel Başkan seçilen İnönü çok geçmeden siyasete veda etmek zorunda kalmıştı.
1989 yerel seçimleri ile gelen belediye başkanlarının başarılı olduğunu söyleyemeyiz ve yerel yönetimlerde Refah Partili belediye başkanları azda olsa ön plana çıkmaya başlayınca 50 senedir Trabzon’u yöneten CHP koltuğu Refah partisine teslim etmişti.
Önce yerelde sonra genel iktidar olan RP çok geçmeden AKP’leşince  Erdoğan önce Başbakan ardından Cumhurbaşkanı tek adam olunca saraylara taşınmış, itibardan tasarruf olmaz deyip kendisini ümmetin lideri saymıştır.
Türk demokrasisine hiç de uygun olmayan bu sistem 22 senede bu milleti bunaltmış 2024 yerel seçimleri ile Millet kendine sarı kart göstermiştir.
Seçimler öncesi benden bu kadar diyen Recep Tayyip Erdoğan emeklilik hazırlıkları yapmaya başlamıştır.
2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasına geçeceği kesindir.
Çünkü Özgür Özel benim partimi iktidara taşıyacak olanın peşinden koşarım diyerek her ikisinin üstünden yarışmayı sağlamış ve benim iki forvetin var demiştir.
İşte bu çok önemlidir!...
Koltuk kavgası değil iktidar kavgası yapan Genel Başkan Özel CHP’yi iktidara taşımayı kafaya koymuştur.
Aslında ainesi iştir kişinin fazla lafa da gerek yoktur?...

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum