Reklam
Reklam
Reklam

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

2020-2021 eğitim öğretim yılı sonunda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesindeki eğitimlerini başarıyla tamamlayan 27. dönem mezunlarını görkemli törenle uğurladı.

Reklam
Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Mezunlarını Uğurladı
28 Haziran 2022 - 19:15
Reklam
Yaşar Doğu Spor Bilimleri Spor Salonunda gerçekleşen törene; Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Eliöz, Spor Bilimleri Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Seydi Ahmet Ağaoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Fakültemiz çok sayıda Türkiye, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları yetiştirdi
Açılış konuşmalarıyla başlayan programda kürsüye davet edilen Yaşar Doğu Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Murat Eliöz, “Bugün burada olduğumuz için çok mutluyum, fakültemizi başarıyla bitiren öğrencileri ve ailelerini bu mutlu günleri adına kutluyorum. Bünyesinden Türkiye, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları yetiştirmiş, binlerce mezuna sahip Üniversitemizin en gözde fakültelerinden biri olan Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinden mezun oluyorsunuz, bunun değerini bilmelisiniz” dedi.
Üniversiteler Arası Şampiyonalarda çok sayıda başarı elde ettik
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Spor Bilimleri Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Seydi Ahmet Ağaoğlu konuşmasında şunları kaydetti; “Sevgili öğrenciler, 4 yıllık eğitiminiz sonunda bugün Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük, Spor Yöneticiliği ile Rekreasyon bölümlerini bitirerek mezun olmanın sevincini yaşıyorsunuz. 1990 yılında Eğitim fakültesine bağlı olarak üniversitemiz bünyesinde faaliyete başlayan fakültemiz 1997 yılında Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu adıyla eğitim hayatına devam etti. Türkiye Üniversiteler Arası Şampiyonalarda birçok üst dereceye sahip olmuş genel sıralamada Türkiye’deki üniversiteler arasında 5.’liğe kadar yükselebilmiştir.”
Yaşar Doğu gibi siz de bu ülkenin gönüllerinde yer alacak sporcular olursunuz
Ağaoğlu, “Fakültemize ismini veren Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğu bulunan “Yaşar Doğu” Dünya çapında birçok sporcu yetiştirmiştir. Ayrıca kişiliği, ahlakı, inancı ve ülke sevgisi ile gönüllerde yer almıştır. Sizlerde onun gibi başarılara imza atabilecek potansiyellersiniz, inşallah Yaşar Doğu gibi siz de bu ülkenin gönüllerinde yer alacak sporcular olursunuz” ifade etti.
Bu veda hepimiz için yepyeni bir başlangıç olacaktır
Program 2021-2022 dönem birincisi Barış Bur’un konuşmasıyla devam etti. Fakülte birincisi olarak mezun olmanın gururunu yaşadığını belirten Bur, “Bugün burada hepimiz tüm arkadaşlarım ortak sevincimizi paylaşmak için bulunuyoruz. Öncelikle Spor Yöneticiliği bölümü ve Spor Bilimleri Fakültesi 1.’si olarak mezun olmanın gururunu yaşıyorum, dört yıl önce coşku ve heyecanla başladığımız lisans hayatımıza bugün itibariyle veda ediyoruz. Biliyoruz bu veda hepimiz için yepyeni bir başlangıç olacaktır. Ondokuz Mayıs Üniversitesinin sağlamış olduğu hem uzaktan hem de yüz yüze nitelikli eğitim ve geleceğe güvenle adım atabilmek için bizlere kazandırdığı tüm mesleki donanımlarla mesleklerimizi en güzel şekilde yerine getireceğiz. Bizler OMÜ Spor Bilimleri Fakültesi mezunları olarak Türk sporunun gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk sporcusunda yalnız beden gücü ve yeteneğin değil aynı zamanda iyi ahlak ve zekanın da bulunmasını istemiştir. Bizlerinde bundan sonraki amacı Atatürk’ün sözünde olduğu gibi zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı sporcular yetiştirmek olacaktır. Üniversite hayatımız boyunca bizlere desteklerini esirgemeyen, ışık olan ve meslek aşkını aşılayan hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Barış Bur konuşmasının ardından fakülte mezuniyet anı kütüğüne plaketini çaktı.  Fakülte birincisi Barış Bur’a bisiklet hediye takdimi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yavuz Bayram tarafından verildi. Hediye töreninin ardından mezun olan diğer öğrencilere temsili diplomaları Fakülte akademisyenleri tarafından takdim edildi.
Ayrıca törende OMÜ Vakfı Koleji öğrencileri jimnastik gösterisi gerçekleştirirken, OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri de Step-Aerobik gösterileriyle mezuniyet törenine renk kattılar.
Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi mezuniyet töreni, öğrencilerin yeminlerini etmesinden sonra kepleri coşkuyla fırlatmasının ardından sonlandı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum