Reklam
Reklam
Reklam

Büyükşehirden 'Hayvan Dostu' Eğitimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı patili dostların korunması için ev hayvanı satış işletmeciliği ve yerel hayvan gönüllüsü eğitimi düzenledi.

Reklam
Büyükşehirden 'Hayvan Dostu' Eğitimi
28 Haziran 2022 - 19:11
Reklam
İki gün süren ve 36 kişinin katıldığı eğitimlerde hayvan davranışları, hayvanların bakım ve beslenmesi, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi gibi konularda sunum yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan patili dostlara karşı vatandaşların bilinçlenmesi adına eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü tarafından ev hayvanı satış işletmeciliği ve yerel hayvan gönüllüsü eğitimi düzenlendi. Eğitim sonunda 10 kişiye ev hayvanı satış işletmeciliği sertifikası, 26 kişiye de yerel hayvan gönüllüsü sertifikası verilecek. Hayvan davranışı ve hasta hayvanların tanınması hakkında genel bilgilerin anlatıldığı eğitimde; ‘Hayvanların Bakım ve Beslenmesi, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği, Hayvanların Kısırlaştırılması, Aşılanması, İşaretlenmesi ve Sahiplendirilmesi’ konu başlıklarına yer verildi.
Samsun'da son yıllarda sokak hayvanlarına sahip çıkılması konusunda ciddi bilinç oluştuğunu ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Tulumen,"Yaptığımız eğitimler ile bu bilinci daha fazla artırmak istiyoruz. Bu amaçla ev hayvanı satış işletmeciliği ve yerel hayvan gönüllüsü kursu düzenledik. İki gün süren eğitimin ilk aşamalarında mevzuat konuları ele alındı. İkinci aşamada daha çok rehabilitasyon nedir, yakalama, kısırlaştırma, aşılama, işaretleme bu yöntemler nasıl yapılıyor? Sahipli hayvan kavramı nedir? Sahipli hayvandaki mikroçip uygulamaları nasıl olmalı gibi konuları ele aldık. Amacımız yerel hayvan gönüllüsüne ve ev hayvanı satış işletmecilerine farklı bir açıdan eğitim vermek. Eğitim sonunda bir sınav yapılacak ve 10 kişiye ev hayvanı satış işletmeciliği sertifikası, 26 kişiye de yerel hayvan gönüllüsü sertifikası verilecek" diye konuştu.
Verilen eğitimden memnuniyetlerini dile getiren gönüllüler de, "Farkındalığımız arttı. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" ifade etti.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum