Vergi Müfettişleri Derneğinden VDK'nin 11'inci Yıl Kutlama Mesajı

Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) tarafından Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının (VDK) 11’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla yapılan açıklamada, VDK’nin kuruluş yıldönümü kutlanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da destek istendi. Özlük haklarının Sayıştay özlük hakları ile aynı düzeye getirilmesi talep edildi.

Vergi Müfettişleri Derneğinden VDK'nin 11'inci Yıl Kutlama Mesajı
12 Temmuz 2022 - 11:08
Desteğini dedikten sonra “Sayıştay özlük hakları ile aynı düzeye getirip devam ettirmesidir”
Vergi Denetim Kurulu Başkanlığında görev yapan Vergi Müfettişlerinin terörün finansmanının kesilmesi, kamunun zarara uğratılmasıyla ve kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli rolüne dikkat çekilen açıklamada, “Tüm gelişmiş ekonomilerin ve ileri demokrasilerin ortak özelliklerinden biri, tabana yayılmış vergi bilinci ve bunu tamamlayan etkin bir vergi denetimidir. Vergi Denetim Kurulunun teşekkülü ile ülkemiz bu yolda önemli bir adım atmıştır” denildi. Öte yandan 2011 yılında 4 farklı denetim birimini tek çatı altında toplayan VDK’nin kuruluşuna öncülük eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür edilen açıklamanın devamı ise şöyle: “Camiamızın Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentisi, kuruluşuna öncülük ettiği Vergi Denetim Kuruluna ve Vergi Müfettişlerine desteğini artırarak devam ettirmesidir. Vergi Müfettişleri olarak devletimizin bekası için geçmişte olduğu gibi gelecekte de azim ve kararlıkla çalışacağımızı beyan eder, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi sunarız.”
4 farklı denetim birimi VDK çatısı altında birleşti
Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde doğrudan Bakana bağlı olarak faaliyet gösteren Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (VDK), 10 Temmuz 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 646 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kuruldu. Böylelikle 2011 yılı öncesinde her biri ayrı birim olan Maliye Teftiş Kurulu, Hesap Uzmanları Kurulu, Gelirler Kontrolörleri Başkanlığı, Vergi Denetmenleri; VDK çatısı altında birleşerek görevli denetim elamanları “Vergi Müfettişi” ünvanını aldı.
Vergi Müfettişlerinin incelemeleri ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor
Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının (VDK) 11’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Vergi Müfettişleri Derneği’nden (VMD) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Vergi Denetim Kurulu, kuruluşundan itibaren her geçen yıl performansını ve verimliliğini artırmış, artırmaya da devam etmektedir. Vergi Müfettişlerince terör örgütlerinin mali kaynaklarının kesilmesi, piyasayı manipüle edenlere gerçekleştirilen dev operasyonlar, stokçuluğa ve suni fiyat artışlarına yönelik piyasa denetimleri ve vergi kaçakçılığı ile mücadele başta olmak üzere vergi incelemesi, teftiş ve soruşturma konularında etkin çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmaların, ülkemizin vergi sistemine, kamu maliyesine ve ekonomisine önemli katkılar sağladığı yadsınamaz bir gerçektir.
Tüm gelişmiş ekonomilerin ve ileri demokrasilerin ortak özelliklerinden biri, tabana yayılmış vergi bilinci ve bunu tamamlayan etkin bir vergi denetimidir. Vergi Denetim Kurulunun teşekkülü ile ülkemiz bu yolda önemli bir adım atmıştır. Etkin bir vergi denetiminin sağlanması için gerekli olan bir diğer önemli adım ise Vergi Müfettişlerinin mali ve sosyal haklarının geliştirilmesidir.

Camiamızın Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentisi, kuruluşuna öncülük ettiği Vergi Denetim Kuruluna ve Vergi Müfettişlerine desteğini artırarak devam ettirmesidir. Vergi Müfettişleri olarak devletimizin bekası için geçmişte olduğu gibi gelecekte de azim ve kararlıkla çalışacağımızı beyan eder, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi sunarız.”

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum