Vali Tavlı'dan Eğitim Toplantısı

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı öncesi yapılan hazırlıklarının görüşüldüğü toplantı Vali Orhan Tavlı’nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Tavlı'dan Eğitim Toplantısı
12 Eylül 2023 - 18:54
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı öncesi yapılan hazırlıklar ile genel asayiş ve tedbirlerin görüşüldüğü toplantı Vali Orhan Tavlı’nın başkanlığında, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan V. SG Binbaşı Selçuk Konur’un katımıyla gerçekleştirildi.
Toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, Samsun’da eğitim-öğretimin huzur ve güven içerisinde sürdürülebilmesi için ilgili tüm kurumlarımız tarafından titizlikle yürütülen çalışmalar ve alınan tedbirlerle okul ve okul çevrelerinde güvenliği sağlayarak geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızı her türlü olumsuzluktan korumak için çaba sarf ettiklerini dile getiren Vali Orhan Tavlı, bu doğrultuda ilimiz genelinde İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde 390 okuldan İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Emniyet Müdürleri ve komiser sınıfından 77 sorumlu amirin kontrolünde 38 okulda 38 sabit okul kolluk görevlisi, 352 okulda ise 274 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, 234 okulun giriş-çıkışlarını sağlamak amacıyla da 94 ekip görevlendirildiğini belirtti.
Ayrıca il genelinde bulunan 390 okuldan 38 okulun 1. ve 2. öncelik dereceli, 153 okulun 3. öncelik dereceli, 199 okulun da 4. öncelik dereceli olarak değerlendirildiğini dile getiren Sayın Valimiz, il merkezi polis sorumluluk bölgesinde ise; 188 okulda 64 sorumlu amir, 38 okulda 38 sabit okul kolluk görevlisi, 150 okulda 93 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi ve 76 okulun giriş-çıkışlarını sağlamak amacıyla 41 ekip görevlendirilmesinin yapıldığını söyledi.
İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki 410 okuldan 20 okulun 3. öncelik dereceli, 390 okulun ise 4. öncelik dereceli olarak değerlendirildiğini ve 186 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi görevlendirildiğini kaydeden Vali Tavlı, 17 İlçe Jandarma Komutanı ve 30 karakol komutanının emir komutasında 20 trafik timi ve 58 asayiş timi olmak üzere toplam 278 personelin katılımıyla gerekli tedbirlerin alındığını ve kontrollerin devam edeceğini söyledi.
Yeni eğitim-öğretim yılında okul servis araçlarına yönelik trafik denetimlerinin de devam edeceğini dile getiren Vali Orhan Tavlı, öğrencilerimizin okullarına ve evlerine güven içerisinde ulaşmalarını sağlamak için denetimlerin yanı sıra eğitim faaliyetleri de yürüteceklerini belirterek, servis sürücülerinden ailelerinden emanet aldıkları çocuklarımızın güvenliği noktasında dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutmalarının çok önemli olduğuna dikkat çekti.
Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı tarafından ilimiz genelinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerimize yönelik eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin de devam edeceğini ifade etti.
Vali Orhan Tavlı ayrıca, okul çevresindeki esnaflarımızla da güvenli eğitim konusunda birlikte çalışmalar yürütüleceğinden bahsetti.

 


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum