Vali Tavlı'dan Çanakkale Mesajı…

Samsun valisi Orhan Tavlı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Tavlı'dan Çanakkale Mesajı…
18 Mart 2024 - 06:06
Vali Tavlı mesajında; Çanakkale Zaferimizin 109. yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyor; bin yıllık Türk topraklarını müdafaa etmek için canlarını ortaya koyan bütün kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz.
Türk milletinin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiği bu büyük destanın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ecdadımız, topyekûn bir mücadeleyle, şehit kanlarıyla sulanan vatan toprağımıza düşmanın ayak basmasına izin vermemiştir.
Türk milleti için yeniden bir dirilişin başlangıcı olan Çanakkale ruhu ve gösterilen olağanüstü mücadele sonrasında ilk adımı 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından Bandırma Vapuru’yla çıktıkları Samsun’da atılan Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı döneminde milletimiz aynı ruhla birlik ve beraberlik içerisinde işgalci devletlere karşı mücadele etmiş, Çanakkale ruhuyla Kurtuluş mücadelesi zaferle taçlanmıştır.
Bizler de büyük bir kahramanlıkla, cesaretle yazılan şanlı tarihimize sahip çıkacak, Çanakkale ruhunu canlı ve diri tutmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı gibi destansı mücadelelerin ve büyük fedakârlıkların üzerine inşa edilen Cumhuriyet’imizi sonsuza dek koruyacak, Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte inşa edeceğiz.
Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’mizin 109. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyoruz.
Ruhları şad, mekânları cennet olsun.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum