Uzunoğlu, Devletimizin Yanındayız

Bahar Kalkanı Harekâtı’nda devletimizin ve kahraman Mehmetçiklerimizin yanındayız.

Uzunoğlu, Devletimizin Yanındayız
03 Mart 2020 - 11:27
İl Başkanı Bayram UZUNOĞLU, Suriye/İdlib’de başlatılan “Bahar Kalkanı Harekâtı” için yaptığı basın açıklamasında “Devletimizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanındayız” dedi.
Bayram Uzunoğlu açıklamasını şu hususlara değindi; “Bir süreden beri Soçi Mutabakatı çerçevesinde Türkiye’nin garantör ülke olarak bulunduğu İdlip’te kahraman askerlerimize karşı saldırılar yapılmaktadır.
Son olarak 27 Şubat 2020 Perşembe günü rejim güçlerinin hava saldırısında 34 kahraman askerimiz şehit edilmiştir.
Suriye-İdlib bölgesinde 27 Şubat 2020 Perşembe günü birliklerimize yapılan Rusya destekli hava saldırısında şehit düşen 34 Kahraman Şehitlerimize bir kez daha Cenab-ı Hak’tan rahmet ve mağfiret, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.
Suriye güçlerinin Rusya’ya güvenerek saldırıları düzenlediği ve Rusya’nın açık desteğini aldığı açıktır.
Suriye ve Rusya’nın YPG/PYD’ye destek verdiği de açıktır.
Başta Rusya olmak üzere Suriye’de kümelenen ülkelerin asıl hedeflerinin Türkiye’nin güvenliği ve istikrarı olduğu da açıktır.
Soçi Mutabakatına rağmen İdlib’de yerel halkı uzaklaştırmak ve Suriye dışına çıkarmak adına yürütülen saldırı ve katliamlara Batılı ülkelerin düşük perdeden de olsa ses çıkarmaması kabul edilemez.
Sorunun sadece İdlib ile ilgili olmadığını, Rusya’nın sıcak denizlere inme hayalini gerçekleştirmek istediğini, bu nedenle Suriye’de Esed rejimi ile işbirliği yaptığının farkındayız.
Rusların 1552 yılında Kazan şehrinin işgal ederek Türk Dünyasına karşı başlattıkları saldırıların çeşitli tarihlerde Osmanlı-Rus Savaşları, Orta Asya’nın işgali ile devam ettiğini, Çeçenistan’daki katliamların ve Kırım’ın  İlhakının hafızalarımızda tazeliğini koruduğunu hatırlayarak, Rusya’nın tarihi emellerini gerçekleştirmek için saldırılarını artıracağının farkındayız.
Askerlerimize yapılan saldırılara, rejim güçlerinin sivil halka yönelik katliamlarına, terör örgütlerinin yapılanmasına ve etnik temizliğe “dur” demenin zamanı gelmiştir.
Bu nedenle; Soçi Mutabakatı çerçevesinde başlatılan "Bahar Kalkanı Harekâtı" operasyonunun bir an önce başarıyla sonuçlanmasını, Suriye’nin toprak bütünlüğü korunarak kalıcı barışın sağlanmasını ve harekâta katılan askerlerimizin görevlerini tamamlayarak en kısa zamanda sağ-salim dönmelerini Cenab-ı Hak’tan diliyoruz.
BASK olarak Devletimizin ve ordumuzun yanında olduğumuzu açıklıyoruz.
Siyasi partilerimizi, tüm sivil toplum örgütlerimizi ve vatandaşlarımızı birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye, sosyal medyaya sızacak hainane ve asılsız tahrik ve dezenformasyona karşı uyanık olmaya çağırıyoruz.
Cenab-ı Hak’tan kahraman ordumuzun muzaffer olmasını, Mehmetçiklerimizi korumasını diliyoruz.”
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum