Üretim sizden, destek bizden

Samsun Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkta kullanılan kaba yem açığının kapatılmasına katkı sağlamak amacıyla sertifikalı yonca tohumu desteğinde bulundu.

Üretim sizden, destek bizden
09 Ekim 2022 - 11:15
Başkan Mustafa Demir, "Üretim sizden, destek bizden sloganıyla çıkmış olduğumuz tarımsal seferberlik yolunda elimizden geldiğince üreticilerimizin yanında olacağız" dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmanın artırılması amacıyla bir taraftan çiftçilere tohum desteğini sürdürürken bir taraftan da teknik personel tarafından çiftçilere yönelik arazi kontrolleri yapılıyor. Ladik ilçesinde 283 dekar alanda 35 çiftçiye 900 kg yonca tohumu desteğinde bulunuldu. 2022 yılında il genelinde ise üreticilere 54 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı.
Başkanımız Bizim Yanımızda
Yonca tohumu desteği alan üreticilerden Hayrullah Avcı, Büyükşehir Belediyesi'nden 20 kilogram yonca tohumu alıp tarlasına ektiğini belirterek, "Üreticilere verilen destekler çok güzel. Başkanımız her zaman bizlerin, üreticilerin yanında, hiçbir zaman bir dediğimizi iki etmedi. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.
Çiftçilerimizin Girdi Maliyetini Düşürüyoruz
Büyükşehir Belediyesi olarak hem tarımsal, hem hayvansal üretimin artırılmasıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Başkan Mustafa Demir, "Amacımız çiftçimizin kazancını artırmak ve kırsalda yaşayan vatandaşımıza destek olmak. Çünkü hayvancılıkta en önemli girdi maliyeti kaba yem ihtiyacının karşılanması. Biz çiftçilerimizin bu girdi maliyetini düşürmek için onlara yonca tohumu dağıtıyoruz. Onların üretimi ülkemiz ve şehrimiz için çok kıymetli. Samsun olarak üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum