ÜNİDOKAP Heyeti Kızılırmak Deltasını Gezdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) Dönem Başkanlığını yürüttüğü ÜNİDOKAP’ın düzenlediği 2

ÜNİDOKAP Heyeti Kızılırmak Deltasını Gezdi
29 Kasım 2018 - 17:00
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) Dönem Başkanlığını yürüttüğü ÜNİDOKAP’ın düzenlediği 2. Uluslararası Karadeniz Sempozyumunun açılış törenine katılan üye üniversite rektörleri ve yöneticileri UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Bafra ilçesinde bulunan Kızılırmak Deltası Sulak Alanı ve Kuş Cennetini ziyaret ettiler.
Heyet gezi öncesi OMÜ Senato Toplantı Salon’unda OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç başkanlığında ÜNİDOKAP Üst Kurul ve Stratejik Planlama Kurul toplantısı gerçekleşti.
Toplantı sonrası, aralarında Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, ÜNİDOKAP Genel Sekteri Prof. Dr. Yusuf Demir’in de bulunduğu heyet UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Bafra ilçesinde bulunan Kızılırmak Deltası Sulak Alanı ve Kuş Cennetini ziyaret ettiler.
Ziyarete rehberlik eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kızılırmak Deltası Sulak Alanı ve Kuş Cenneti Alan Başkanı Doç. Dr. Mustafa Güler bölgede bulunan kuş türleri hakkında bilgiler verdi. Heyete dürbün dağıtılarak bölgenin doğal güzelliği ve kuş türlerinin daha yakından gözlemlenebilmesi sağlandı.
Heyette yer alan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise uzmanlık alanı olması nedeniyle deltanın coğrafi ve jeolojik yapısı hakkında bilgiler verdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum