Reklam
Reklam
Reklam

Türkiye'ye Örnek Olacak Proje

Çarşamba Belediyesi tarafından Beyyenice Mahallesi'nde kurulacak olan Tekstil Kent için 13 tekstil yatırımcısının hibe talepleri onaylandı.

Reklam
Türkiye'ye Örnek Olacak Proje
21 Mayıs 2020 - 12:21
Reklam
IPARD II Programı 6’inci Çağrı Döneminde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörlüğüne müracaat eden ve projeleri onaylanan 13 tekstil yatırımcısı ile sözleme imzalandı.
İyi Niyetli Yatırımcılarımızı Tebrik Ederiz
Çarşamba için güzel bir yatırım olduğunu ifade eden TKDK Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan, “TKDK Samsun İl Koordinatörlüğümüze müracaat eden ve projeleri onaylanan 13 tekstil yatırımcımız ile proje sözleşmelerimizi imzaladık, hayırlı olsun. İstihdam odaklı projelerinden dolayı yatırımcılarımızı tebrik ederiz. Tekstil Kent' te bu yıl içerisinde tamamlanması beklenen toplam yatırım değeri 43 milyon 396 bin TL olan 13 adet tesis için toplam yaklaşık 22 milyon 165 bin TL hibe ödenecektir. Tekstil Kent projesinde büyük emek sarf eden Ak Parti Samsun Milletvekilimiz Fuat Köktaş’a ve Çarşamba Belediye Başkanımız Halit Doğan’a teşekkür ederim ”ifadelerini kullandı.
Yatırımcı Firmalarımıza Da Hayırlı Uğurlu Olsun
Çok kısa bir zamanda Tekstil Kent Projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “ 94 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak projede 13 tekstil fabrikası yer alacak. Her firma için 2 bin 500 ile 4 bin 500 metrekare kapalı alan olacak şekilde hazırladık. 13 adet tekstil fabrikasının yer alacağı projemizi 2020 yılı içerisinde başlayıp bir yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. İlk etapta çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 3.000 kişiyi istihdam edip, ilerleyen zamanlarda bunu 5.000’e çıkarmayı planlıyoruz. Yatırımcı firmalarımıza da hayırlı uğurlu olsun.  Bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, Tarım Bakanlığı’na, AK Parti Samsun Milletvekilimiz Fuat Köktaş’a, tüm milletvekillerimize ve TKDK Samsun Koordinatörü Bülent Turan’a teşekkür ederim ”  diye konuştu.
Her Anlamda Bir Çekim Merkezi Olacaktır
Güzel yatırımların peşinde olduklarını belirten AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, “Tekstil Kent Projesi sadece Çarşamba ilçemiz nezdinde değil ülkemiz adına önemli bir yatırımdır. Bizler, üzerimize düşen görevi yaptık, bundan sonra iş ve görev sizde, burada sözleşmelerinizi yaptıktan sonra Bismillah diyerek çalışmalarınıza başlayacaksınız. Tüm yetkili arkadaşlar burada bir an önce projenin bitmesi ve imalat yönünde üretime geçilmesi için tüm donanım ve eksiklerin giderilmesi adına çalışmalar yürütülecektir. İnşallah en kısa sürede burası tamamlanıp, ilçemize alt ve üst, sosyal donatıları ile modern bir proje olup, her anlamda bir çekim merkezi olacaktır. Burası gelişme alanı olarak ta uygun bir yerdir. Çarşambamız da bu anlamda Türkiye'ye örnek olabilecek bir Tekstil Kent projesini el birliği ile hayata geçireceğiz. Ben tekrar bu süreçte desteklerini esirgemeyen, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli bey ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemize, İlimize, İlçemize ve hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.
Köksal ÖNER
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum