Reklam
Reklam
Reklam

Türk Markası Dünya Kozmetik Raflarında

Hedefimiz 2020 yılının sonuna kadar Marmara Barber markasını 60 ülkeye ihraç etmek.

Reklam
Türk Markası Dünya Kozmetik Raflarında
06 Temmuz 2020 - 10:15
Reklam
Türkiye’de 50 yıldır kolonya üreten Senso Kozmetik’in ikinci kuşak temsilcileri Gözde Yorgun ve Görkem Yorgun’un Sokak grafiti sanatından ilham alarak erkek kozmetik sektörüne kazandırdığı ve 52 ülkeye ihraç ettiği Marmara Barber, artık Türkiye’de de stil sahibi erkeklerle buluşuyor. Senso Kozmetik Yönetim Kurulu Üyesi Görkem Yorgun, bugüne kadar 5 milyon Dolar’lık satışı yapılan Marmara Barber markasını yılsonuna kadar dünyanın 60 ülkesine ihraç etmeyi hedeflediklerini söyledi.
Senso Kozmetik olarak 300 bin Dolar’lık ek yatırımla, 2017 yılında üretimine geçtikleri Marmara Barber markasını 52 ülkeye ihraç ettiklerini söyleyen Senso Kozmetik Yönetim Kurulu Üyesi Görkem Yorgun: “Yüzde 100 yerli Türk markası olarak, üç yıllık süreçte dünyanın birçok ülkesine ihracat yaptık. Bu dönemde en büyük talebi Amerika ve Avrupa ülkelerinden aldık. Pandemi döneminde ihracat yapamadık ancak yeni ülke bağlantıları için hız kesmeden çalışmalarımıza devam ettik. 2020 yılının sonuna kadar Marmara Barber markasını dünyada 60 ülkeye ihraç etmeyi ve 10 milyon Dolar’lık satış yapmayı planlıyoruz” dedi.
Dünyada bakımlı erkekler Türk markasını tercih ediyor
Görkem Yorgun: “Sokak grafiti sanatından ilham alarak kozmetik sektörüne kazandırdığımız, kendine özen gösteren erkeklerin tercihi Marmara Barber ürünleri; Kolonya, Parfüm, After Shave, Tıraş Jeli, Sakal Yağı, Saç Şekillendiricileri, Tarak, Tıraş Fırçası ve profesyonel kullanım için berber aksesuarları seçeneklerinden oluşuyor. Yeni ürün çalışmaları için AR-GE ekibimiz planlamalar yapıyor. Dünyanın birçok ülkesinde trendleri takip eden erkeklerin, bizim ürettiğimiz Türk markasını tercih ediyor olmasından gurur duyuyoruz. Yılsonuna kadar fabrikamıza yapacağımız 1 buçuk milyon Dolar’lık yeni yatırımla, üretim kapasitemizi arttırmayı ve ürün yelpazemizi genişletmeyi planlıyoruz” diye ekledi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum