Türk Kızılay'ı Gönüllüleri Deprem Eğitimini Afad'dan Aldı

Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, "5 kişilik gönüllü ekibi ile Elazığ deprem bölgesi Türk Kızılay’ı çadırlarında nöbet tutuktan sora dönüşümüzde anı ekibiz ile Afad’in DSİ Atakum yerleşkesinde düzenlemiş olduğu deprem eğitimine katıldık" dedi.

Türk Kızılay'ı Gönüllüleri Deprem Eğitimini Afad'dan Aldı
16 Şubat 2020 - 23:17
Yapılan deprem eğitiminin kendileri açısından önemli olduğunu vurgulayan Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, "Gönüllüler en azında simülatörlerle birebir yaşadılar ve o anda nasıl davranmaları konusunda eğitim aldılar. Ayrıca bu eğitimin haricinde Türk Kızılay’ı Canik Şube gönülleri arasından kurulacak bir ekiple temel düzeyde eğitim alınacak ve eğitim alan ekiple bir grup meydana getirilerek Afad ile birlikte koordineli çalışılacağız" dedi
GÖREVİMİZİ LAİKİ TAMAMLADIK
Gönüllü ekibi ile birlikte Elâzığ’da deprem bölgesinde görev yaptıklarını ifade eden Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs , "Depremzedelerle birlikte olduk. Canik şube olarak bizler duyarsız kalamazdık. Onun için olay yerinde depremzedelerle birlikte çadırlarda durumunu takip etmek için onlarla olmak istedik. Nöbetimizi tamamladıktan sonra Samsuna döner dönmez önceden planlanan Afad tarafından verilen deprem eğitimini ve deprem simülatöründe birebir yaşayarak gönüllülerimizi eğittik. Olaylar karşısında duyarsız kalmak istemiyoruz. Olaya müdahale ederken yapacağımız işin eğitimini almak istiyoruz. Türk Kızılay’ı olarak eğitime önem verdiğimizden birçok eğitimi gönüllülerimize aldırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum