Reklam
Reklam
Reklam

Turizm Ajansı Y. K. Üyeliği Seçimleri İçin Başvurular Başladı

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği seçimleri için başvurular başladı.

Reklam
Turizm Ajansı Y. K. Üyeliği Seçimleri İçin Başvurular Başladı
05 Aralık 2022 - 18:53
Reklam
25.12.2022 tarihinde gerçekleştirilecek Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu üyeliği seçimleri adaylık başvuru sürecine ilişkin olarak; 26 Ekim 2019 tarih ve 30930 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının Teşkilatı ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmeliğin" 19. maddesinin 5. fıkrasında "Seçime ilişkin duyuru veya itiraz edilmişse itiraz sonucunda verilen karar üzerine yapılan duyuru tarihinden itibaren on beş gün içinde adaylık başvuruları alınır, bu süre sonunda kesinleşen aday listeleri Ajansın internet sayfasında ilan edilir" hükmü yer almaktadır.
Bu kapsamda Ajans Yönetim Kurulu üyelikleri için adaylık başvuruları, 7183 sayılı Kanun ve anılan Yönetmelikte belirtilen hükümler kapsamında değerlendirilmek üzere süresi içerisinde 30 Kasım –14 Aralık 2022 tarihleri arasında Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansına, Bakanlığa (Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğüne) veya İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine elden teslim yoluyla şahsen veya vekil aracılığıyla yapılacağı Bakanlığımız (https://www.ktb.gov.tr/TR-333277/turkiye-turizm-tanitim-ve-gelistirme-ajansi-yonetim-kuruluuyeligine-adaylik-islemleri.html) ve Ajansın internet sayfasında (https://tga.gov.tr/faaliyet/tga-yonetim-kurulu-uyeligine-adaylik-islemleri/) duyurulmuştur.
Ajans Yönetim Kurulu seçimlerinin 25 Aralık 2022 Pazar günü 7 coğrafi bölgede, Samsun İli dâhil 28 ilimizde ve35 farklı noktada yapılacağı daha önceden duyurulmuştur. Yönetim Kurulu üyeliği adaylığına başvuracak kişilerde aranan nitelikler ile Ajans Yönetim Kurulu üyeliklerine adaylık başvurularında teslim edilmesi gereken belgeler Bakanlığımız ve Ajansın internet sayfasında yer alan aynı duyuruda belirtilmiştir.
Ayrıca yine aynı duyuruda, süresinde yapılmayan adaylık başvurularının reddedileceği de ilan edilmiştir.
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu üyelikleri adaylık başvuru işlemleri başvuru süresi boyunca Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kanalıyla da şahsen veya vekil aracılığıyla yapılabilecektir.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum