Reklam
Reklam
Reklam

TEKNOFEST'te Bir İlk!...

OMÜ Güzel Sanatlar Fak. Öğr. Üyesi, Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Yön. Kur. Başkanı Prof. Dr. Metin Eker; Teknoloji, Havacılık ve Uzay içerikli sanatsal tasarımların yer alacağı bir proje altyapısını hazırladıklarını ifade etti.

Reklam
TEKNOFEST'te Bir İlk!...
06 Mayıs 2022 - 12:00
Reklam
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin beşincisi ve İstanbul dışında düzenlenen ikincisi bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Milli Mücadele'nin ilk adımının atıldığı şehrimiz Samsun’da Çarşamba Havaalanı’nda yaklaşık iki (2) milyon izleyici ile buluşacak. Karadeniz Bölgesi’ni kapsayan ve Samsun merkezli gerçekleşecek bu organizasyonun Milli Mücadele ve İlkadım şehri hüviyeti ile karakterize bir takım yeniliklere de sahip olması planlanıyor. Bunlardan biri de teknoloji ve sanatı birleştiren saha çalışmaları olarak Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği ve OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ortak projesi.
Teknoloji, Havacılık ve Uzay içerikli sanatsal tasarımların yer alacağı bir proje altyapısını hazırladıklarını ifade eden Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin EKER, Teknofest 2022 Samsun, festival içeriğine sanatın ve tasarımın “tekno-art” hüviyeti ile ilk defa dâhil olacağını vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu;
Beş ayrı kategoride planlanan tasarımlar ile festival alanında en az teknoloji, havacılık ve uzay yarışmalarına ait sunum ve sergilemeler kadar sanatsal tasarımların da ilgi çekeceğini düşünüyoruz. Tamamıyla “havacılık, uzay ve teknoloji imgelerini içeren” sanatsal tasarımlar;
  1. Anamorfik Heykel ve Enstalasyonlar
  2. Anamorfik İllüzyon Görselleri
  3. Üç Boyutlu Zemin Sanatı
  4. Atık Sanat Heykelleri
  5. Ve Zarf ve Mazruf Temalı Sanatsal Tasarımlar biçiminde beş ayrı kategoride kurgulanıp izleyicilere sunulacak.
Söz konusu proje aylar öncesinde planlandı. T3 Vakfı ve Teknofest Genel Sekreterliği ile Samsun Valiliği destekleriyle kurgulanan çalışmaların bazıları festival öncesindeki aylarda şehir merkezinde de halkımızın beğenisine sunulacak. Teknofest kapsamına dâhil ettiğimiz bu proje ile daha renkli ve tesirli bir paylaşımın tüm izleyicilere temas etmesini mümkün kılarak, ileriki Teknofest organizasyonları için vazgeçilmez bir kapsam olarak sanatın gücünü de örneklemiş olacağız.
Samsunumuzu daha önceki yıllarda özellikle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günleri vesilesiyle Ankara ve Samsun’da temsil ettik. 19 Mayıs 1919 Milli Mücadele Başlangıcının 100. Yılı etkinliklerinde de bu başarıyı tekrar ettik. Aynı anlayış, temsiliyet ve mensubiyet duygusuyla şehrimizi bir kez daha Teknofest 2022’de layıkıyla temsil etmeye çalışacağız. Beşincisi yapılan Teknofest kapsamına Samsun ile birlikte ilk defa sanat da dâhil olmuş oldu. Hatta 39 ana başlıklı yarışmaya ilave olarak “TEKNO-ART” yarışmasının da ilave edilmesine vesile olduk. Böylece şehrimiz yine “yeni bir İlkadım” örneği sergileyecek.
Bu vesileyle; Sayın Valimiz Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın İsmail Kasapoğlu’na, T3 Vakfı Müdürü ve Teknofest Genel Sekreteri Sayın Ömer Kökçam’a ve projede yer alan akademisyen ve gençlerimize teşekkür ediyorum.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum