TEKNOFEST KARADENİZ' Muhteşem Bir Törenle Açıldı...

Kurtuluşa giden yolda ilk adımın atıldığı şehir Samsun çifte bayramı yaşıyor. Şanlı Zaferin 100’üncü yılında Teknofest Karadeniz’e ev sahipliği yaparak bu gururu taçlandıran Karadeniz’in incisi Samsun, yurtiçi ve yurtdışından gelen binlerce misafire ev sahipliği yapıyor.

30 Ağustos 2022 - 19:47 - Güncelleme: 31 Ağustos 2022 - 05:23

Ülkemizin her bölgesi milletimiz için ayrı bir önem teşkil etmekle birlikte, ilk adım şehri Samsun’un her vatandaşımızın kalbinde farklı bir yere sahip olduğunu belirten Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, ‘İstikbal göklerdedir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele ateşini yaktığı şehir Samsun’da Milli Teknoloji Hamlesinin en güzel yansıması TEKNOFEST’in heyecanını yaşıyor olmanın ayrı bir gurur vesilesi olduğunu kaydetti.
Teknofest Karadeniz nedeniyle kente ilginin aylar öncesinde başladığını ifade eden Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Gerek Teknofest coşkusunu yaşamak gerekse de tarihi, doğal ve kültürel güzellikleriyle Samsun’u keşfetmek isteyen misafirlerimizin ilgisinden oldukça memnunuz. Öğrencilerimiz, aileleri ve dışarıdan gelen tüm misafirlerimiz festival coşkusunu en konforlu şekilde yaşamaya başladı. Bugüne kadar aldığımız olumlu geri dönüşler şehrimizin bu tür organizasyonlar için ne kadar uygun olduğunu ortaya koyuyor. Festivalin ilimizde yapılıyor olmasının getirdiği sahiplenme duygu ve düşüncesinin de etkisiyle Samsun’da öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Teknofest Karadeniz’e 35 bin proje gibi rekor bir sayı ile katılım gösterdi. Bununla birlikte,
kırsal mahallelerimizden 80 bin öğrencimizi 6 günlük festival süresince festival alanına ulaştırarak, bu heyecana ortak olmalarını sağlayacağız.
Bu önemli festivalin coşkusu ve gururunu her yönüyle yaşıyoruz. Dijital dünyamızda teknoloji ve bilimin ışığında genç mucitlerimize destek olmaktan ve Milli Teknoloji Hamlesine ev sahipliği yapmaktan dolayı kıvanç duyuyoruz” diye konuştu.

Başkan Demir, Hayatımın en mutlu ve gururlu günü
Dünya’nın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in, açılışında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bugün bu organizasyonun açılışı hayatımın en mutlu en gururlu gününün açılışıdır. Şunu açıkça ifade etmek istiyorum ki, Samsun'da Karadeniz'de artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz'in, Samsun Çarşamba Havalimanı’nda açılışı yapıldı.  4 Eylül'de sona erecek festival kapsamında çeşitli gösteriler, teknoloji yarışmaları gerçekleştirilecek.
Açılışta konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak, "Kurtuluşa giden ilk adımın atıldığı şehir Samsun. Zafere giden yol yine Samsun. 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz. Ona giden yol yine Samsun'dan başladı. Dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" dedi.
Başkan Demir, şöyle devam etti; "22 yıl kurucu il başkanlığı hizmetinden sonra 4 yıla yakın bir zamandır bu şehirde Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum.  Yoğun bir tempoda çalıştık. Gayret ettik. Hazırladığımız her projede bilimi, teknolojiyi en üst düzeyde kullanan bir şehir olmaya gayret ettik. Tam da teknolojiyi en iyi kullanan şehirlerden biri olarak T3 Vakfı'ndan bir karar çıktı. ‘2022 TEKNOFEST Karadeniz Samsun merkezli icra edilecek.’ Hayırlı olsun. Bu kararı verenlere şükranlarımı sunuyorum. Bugün bu organizasyonun açılışı hayatımın en mutlu, en gururlu gününün açılışıdır. Elimizden geleni yaptık. Tüm şehir bir bütün olarak T3 Vakfımız ile birlikte müthiş bir organizasyona imza attık. Burası görüyoruz ki, başından sonuna kadar dolu. Müthiş bir görüntü var. Samsunlu gençlerimize, ailelerine, Samsun dışından gelen tüm misafirlerimize şehrimize gösterdiği bu ilgi için tüm hemşehrilerim ve şehrim adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Şunu açıkça ifade etmek istiyorum ki, Samsun'da, Karadeniz'de artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Gençlerimizin duygu dünyaları bambaşka ufuklara doğru yönelecek eminim. Emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Açılışımız şehrimizin ve ülkemizin geleceğine hayırlı olsun."

 

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum