TEGV Samsun Gönüllüleri İle Fark Yaratıyor

Gücünü binlerce gönüllüsünden alan TEGV, daha iyi bir gelecek için gönüllülerimizin gelişimine katkıda bulunmak ve gönüllülük bilincinin yerleşmesi amacıyla 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü Samsun da bulunan etkinlik noktası gönüllüleri ile 18 yıldır kutluyor.

TEGV Samsun Gönüllüleri İle Fark Yaratıyor
04 Aralık 2019 - 18:02
Faaliyetlerini binlerce gönüllüsünün desteği ile gerçekleştiren TEGV Samsun Eğitim Parkı; ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim desteği verirken, gönüllülük kavramının tanıtılmasını, benimsetilmesini, yaygınlaştırılmasını ve süreklilik kazanmasını sağlamayı da hedefliyor.
Bu sene Tüm Türkiye’deki etkinlik noktaları ile 25. yaşını kutlamaya hazırlanan TEGV, gönüllülük ile ilgili farkındalık yaratılması amacıyla her sene gönüllü çalışmalarına destek veren etkinliklere imza atıyor. TEGV’ in gelenekselleşen Dünya Gönüllüler Günü kutlamaları kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde; Samsunlu Gönüllüler eşleştikleri TEGV JP Morgan Ateşböceği gönüllüleri için, “TEGV de Gönüllülük Benim İçin” konulu video çekip gönderdiler.  TEGV Samsun Eğitim Parkında bu dönem aktif olan gönüllüler “Sivil Sohbetler” konulu Münazara ile 5 Aralık Dünya Gönüllüler Gününü içselleştirerek günü anlamlı kıldılar. Samsun Terme de bulunan, TEGV Düşgezgini Ateşböceği ne ziyaret düzenleyen gönüllüler aynı şehirde 2 farklı TEGV etkinlik noktasının bulunmasından onur duyduklarını belirttiler. Dünya Gönüllüler günü kapsamında Köy okulunda etkinlik yapan TEGV li gençler; TEGV e erişemeyen çocuklara dokunmanın keyifli ve bir o kadar da anlamlı olduğunu dile getirdiler.
TEGV Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı Gönüllü Sorumlusu olan Tuba Ergüler Kırçiçek; Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın 72 etkinlik noktasında bu hafta boyunca TEGV Gönüllülük Haftası Etkinlikleri “Gönüllüysen Renk Ver” temasıyla devam edeceğini belirterek,  Ülkemizde ‘aktif sorumlu yurttaş’ olarak sorumluluk alan ve çözümün bir parçası olmayı seçen bütün gönüllülerin Dünya Gönüllüler Günü’nü kutladıklarını ifade etti. 10 yıldır TEGV Samsun Eğitim Parkında Gönüllü olduktan sonra yine aynı parkta Profesyonel olarak devam ettiğini belirten Kırçiçek; Gönüllülüğün zaman ayırıp yapılabilecek bir çalışma olduğunu, boş zaman aktivitesi olmaması gerektiğini vurguladı. Burada gönüllülerimiz çocukların etkinliklerine girmek dışında sosyal ve kişisel anlamda da kendilerini geliştirmekteler. Hak temelli atölyeler, seminerler gibi birçok etkinliklerden faydalanabiliyorlar. Gönüllü kulüpleri kurarak, tiyatro, drama, yabancı dil, felsefe gibi alanlarda fark yaratabiliyorlar. Ayrıca katıldıkları her eğitim ve seminere dair katılım belgesi almaya hak kazanmaktalar. İş dünyasına atıldıklarında TEGV gibi bir STK’da çalışmış olmak onları çoğu rakiplerinden önde tutacaktır.
Gönüllülerinin %90’nını üniversite öğrencilerinin oluşturduğunu ama bunun yeterli olmadığını belirterek Lise mezunu olup, 18 yaşını doldurmuş herkesin TEGV Gönüllüsü olabileceğini belirtti.
TEGV Samsun Eğitim Parkı Gönüllüsü Meryem der ki; TEGV de gönüllülük benim için uçsuz bucaksız bir deniz de bulduğum inci taneleridir. Burada o kadar çok inci tanelerim var ki hepsini çok seviyorum.
Şeyma ve Hümeyra ya göre TEGV de gönüllülük; tarhana çorbasına benzetilmekte. Sıcacık, her şeye iyi gelen, kendini iyi hissettiren… Tarhana gibi bişiiiii işte…
Barış ‘ a göre TEGV de gönüllülük; buz gibi sokaktan eve girip sıcacık yorgan içinde uyumak gibidir. TEGV benim ütopyam diyor Barış, orada kendimi iyi hissediyorum diye ekliyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum