Suudi Arabistan Ümmül Kur'a Üniversitesi Tarih ve Medeniyet Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Hişam Uceymi Atasam Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tuğrul Akyazıcı'yı ziyaret etti.

UCEYMİ ATASAM'DA Suudi Arabistan Ümmül Kur'a Üniversitesi Tarih ve Medeniyet Kürsüsü Başkanı Prof

Suudi Arabistan Ümmül Kur'a Üniversitesi Tarih ve Medeniyet Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Hişam Uceymi Atasam Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tuğrul Akyazıcı'yı ziyaret etti.
31 Temmuz 2014 - 20:49
UCEYMİ ATASAM'DA

Suudi Arabistan Ümmül Kur'a Üniversitesi Tarih ve Medeniyet Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Hişam Uceymi Atasam Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tuğrul Akyazıcı'yı ziyaret etti. Uceymi dedesi Sa’dun Uceymi Paşanın kurtuluş savaşında gösterdiği kahramanlıkları anlattı.

Karadeniz Bölgesinde bir dizi gezi ve ziyaretlerde bulunan Suudi Arabistan heyetinde bulunan Ümmül Kur'a Üniversitesi Tarih ve Medeniyet Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Hişam Uceymi ve beraberindekiler Atasam Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tuğrul Akyazıcı'yı ziyaret etti. Samsun ve ilçelerini ziyaret ettiklerini çok güzel yerleşkeleri görme imkânı bulunduklarını ve doğa yapısına hayran kaldıklarını söyleyen Uceymi, kentin önemli sağlık merkezlerinden birinden olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mensubu bulunduğu Uceymi aşiretinin Arap yarımadasının büyük bir bölümünde yer aldıklarını hatırlatan Hişam Uceymi, "Türk’ün kurtuluş mücadelesinde, Atatürk’ün silah arkadaşlarından, Iraklı Uceymi Aşiretinin reisi ve kutulamare kahramanlarından Sa’dun Uceymi Paşa da, Anadolu’daki hürriyet mücadelesinde Atatürk’ün yanında yer almış ve aşireti ile Türklerle omuz omuza savaşmış bir kahramandı" dedi.

Çebeci şehitliğinde yatmakta olan Sa'dun Uceymi Paşa'nın savaş sonrası istiklal madalyası ile ödüllendirildiğini ve ilk mecliste milletvekili olarak görev yaptığını hatırlatan Suudi Arabistan Ümmül Kur'a Üniversitesi Tarih ve Medeniyet Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Hişam Uceymi Lozan antlaşmasında İtalyanların paşanın kendilerine teslim edilmesini istediğini ancak İsmet Paşa tarafından bunun yeni bir savaş sebebi kabul edeceklerini belirterek red edildiğini söyledi. Hişam Uceymi'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Atasam Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tuğrul Akyazıcı son zamanlarda Arap işadamları ve akademisyenlerin bölgeye büyük ilgi duyduklarını kaydederek, "Karşılıklı işbirliği ve dostluğu artırmak açısından bu tür temaslar çok önemli. Sayın Uceymi ile tanışmak bizi ziyadesiyle mutlu etti. Engin tarih bilgisinden yararlandık. Atası Sa'dun Uceymi'nin kahramanlıklarını öğrenme imkânı bulduk" diye konuştu

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum