Reklam
Reklam
Reklam

Suç Değildir, Terör Propagandası Yapmak Hiç Değildir!

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Fatih Türkel; ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli ve Birleşik Kamu İş Sendikası Samsun Temsilcisi Onur Gündüz’e açılan dava ile ilgili Çiftlik Süleymaniye geçidinde bir basın açıklaması yapıldı.

Reklam
Suç Değildir, Terör Propagandası Yapmak Hiç Değildir!
22 Kasım 2021 - 18:53
Reklam
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Fatih Türkel; Deniz Gezmiş'in ölüm yıl dönümü olan 6 Mayıs'ta yapmış olduğu paylaşımları nedeniyle haklarında sosyal medya üzerinden silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçlaması ile A.D.D Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli ve Birleşik Kamu İş Sendikası Samsun Temsilcisi Onur Gündüz’e açılan dava ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanlığı olarak İlkadım Çiftlik Süleymaniye geçidinde bir basın açıklaması yapıldı.
Yapılan basın açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel; Deniz Gezmiş ve arkadaşları cunta hükümeti tarafından idam edileli 49 yıl olmuş. 49 yıl içerisinde binlerce anma programı düzenlenmiş o günden bugüne belgeseller çekilmiş, hala yayında olan kitaplar yazılmış, hala yayınlanan filmler çekilmiş ve hala gösterimdedir.
49 yıldır üç Fidan binlerce kez her 6 Mayıs'ta sosyal medya hesaplarından binlerce kişi 3 fidanı anmaktadır.
Onur Gündüz ve Işık Özkefeli yine Deniz Gezmiş'in ölüm yıldönümünde sosyal medya aracılığı ile 3 Fidanı anmış arkadaşlarımıza terör propagandası yapmaktan dava açılmıştır.
Kahrolsun emperyalizm yaşasın tam bağımsız Türkiye diyenleri anmak suç değildir terör propagandası yapmak hiç değildir. Eğer terör propagandası yapanlar aranıyor ise eski PKK yöneticisi Osman Öcalan'ı devletin televizyona çıkarılanlara bakılmalıdır. Eğer terör örgütü propagandası yapanlar aranıyor ise Abdullah Öcalan'ın mektubunu Anadolu ajansı aracılığıyla servis edenlere bakılmalıdır.
Arkadaşlarımızın duruşundan Atatürkçülüğünden yurtseverliklerinden şüphemiz yoktur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız ve bu davanın takipçisiyiz.
İfade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gereken açıklamaların terör örgütü propagandası yapmak ile ilişkilendirilmesi şehrimiz ve ülkemiz demokrasisi açısından da bir utanç vesilesidir dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum