Reklam
Reklam
Reklam

Sizler, Bu Milletin Asli Mimarlarısınız

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Reklam
Sizler, Bu Milletin Asli Mimarlarısınız
23 Kasım 2021 - 21:34
Reklam
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit mesajında;
Kıymetli Meslektaşlarım,
Bir milletin topyekûn değişimi, gelişimi, ilerleyişi ve ebediyete kadar varlığını sürdürebilmesi için eğitim ve öğretim ne kadar önemliyse, bu kutsal görevi yerine getiren öğretmenlik mesleği de o kadar önemlidir.
Sadece kendi ülkemizde değil; dünyanın her bir köşesinde hemen her alanda meydana gelen yenilikleri takip ederek öğrencilerimizin yepyeni bilgilerle donanmasını sağlayan, böylece toplumun her kesimi tarafından “örnek” ve “önder” kabul edilen öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü gönülden kutluyorum.

Öğretmenler toplumun selameti, üretkenliği ve geleceği için o kadar önemliydi ki, bu öneme binaen bundan doksan üç yıl önce, 11 Kasım 1928 tarihinde yeni kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını vermişti.
Bu önemli kararın üzerinden 14 gün geçtikten sonra da; 24 Kasım 1928 tarihinde meclisin aldığı yeni bir karar resmileşerek yürürlüğe girmiş ve 24 Kasım  “24 Kasım Öğretmenler Günü” olarak ilan edilmiş, o günden sonra da bütün Türkiye’de kutlanmaya başlanmıştı.
Ülkemizin yedi iklimini bilgi ve erdem ışığıyla aydınlatan, her türlü özveri ve fedakârlıktan asla kaçınmayan, bitmek tükenmek bilmeyen üretme azmiyle gecesini gündüzüne katan, şartlar ne olursa olsun kutsal bellediği görevini bir saniye bile aksatmayan; “eğitmeyi” ve “öğretmeyi” hayatının merkezine koyarak gencecik nesillerimizi geleceğin güçlü Türkiye’sine hazırlayan ÖĞRETMENLERİMİZ…
Unutmayın ki sizler, bu milletin asli mimarlarısınız.
Sizler, Dinimizin ilk emri olan “oku” buyruğunu en güzel şekilde yerine getiriyorsunuz.
Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği “Muasır Medeniyetler Seviyesi”ne yükselmek için olağanüstü gayret gösteriyorsunuz.
Mehmet Akif Ersoy’un idealindeki “Asım’ın Nesli”ni yetiştirmek için gecenizi gündüzünüze katıyor; çok daha ileri ve gelişmiş bir Türkiye için yüreğini, enerjisini, yeteneklerini ve bütün benliğini ortaya koyan bir gençlik yetiştirmek için uğraşıyorsunuz.

Sizler, bu kutlu milletin evlatlarını birlik, beraberlik ve kardeşlik ilkelerinden ödün vermeden sevgi teknesinde yoğuruyor, geleceğe hazırlıyorsunuz.
Türk Milleti’nin gönlünde, meslekten öte saygın ve kutsal bir yeri olan siz öğretmenlerimiz, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlatılan kurtuluş hareketinin günümüze yansıyan meşalesi, eğitim ordumuzun yılmaz neferlerisiniz.
Değerli Meslektaşlarım,
Sizlerin adına Yüce Türk Milleti’ne söz veriyoruz ki…
Geleceğin büyük Türkiye’sini inşa etmekte görev alacak evlatlarımız, geçmişte olduğu gibi bugün de öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecek, Türkiye’miz öğretmenlerimizin omuzlarında yücelecek ve aziz milletimiz sizlerin işaret ettiği hedeflere doğru yılmadan ilerleyecektir.
Değerli Meslektaşlarım,
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üstün bir vazife şuuruyla sevgiyi, insan onur ve haysiyetini temel alarak, kutsal görevlerinizi en güzel şekilde yerine getirmeye devam edeceğinize inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi, görevleri başında vatanın aydınlık geleceği için hayatlarını feda eden eğitim şehitlerimizi, şükran, minnet ve saygıyla anıyor, bir kez daha “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyor,  sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum