Reklam
Reklam
Reklam

SILVERLINE ISO 50001 Sertifikasını Aldı

Tüm üretim süreçlerinde çevresel ayak izini düşürmek ve enerji tüketimini azaltmak için çalışmalar yürüten Silverline, bu hedef doğrultusunda başarılı bir adım daha attı.

Reklam
SILVERLINE ISO 50001 Sertifikasını Aldı
01 Mart 2022 - 13:43
Reklam
Çevreye duyarlı olma ve doğaya salınan zararlı gazlarının (Azot, Sülfür, Nitrojen vb. gibi) önüne geçilmesi açısından belirleyici bir standart olan ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemi sertifikasını alan marka, doğaya dost üretim anlayışıyla sürdürülebilir değer yaratmaya devam ediyor. Kurum ve kuruluşların enerji performansını ve verimliliğini artırmaya yönelik gerekli sistemleri ve süreçleri oluşturmayı sağlayan sertifika; enerji sarfiyatlarının ölçülmesi, en fazla enerji kayıplarının yaşandığı noktaların belirlenmesi ve bunların asgari sınırlara çekilerek enerji masraflarının azaltılmasına da yardımcı oluyor.
Enerji tüketimimizi sistematik bir şekilde yöneterek verimliliğimizi artıyoruz
ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemi’nin kurum ve kuruluşların enerji yönetimi açısından büyük fayda sağladığını altını çizen Silverline Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Laçin, “Tüm dünyada enerji tüketimi her geçen gün artarken; yüksek enerji kullanımına bağlı olarak enerji kaynaklarının azalması, küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi olumsuzlukları beraberinde getiriyor.  Çok sayıda şirket artık faaliyet gösterdikleri alanlar itibariyle çevreye karşı sorumluluklarını sorgulayarak, enerji verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalara öncelik veriyor. Silverline olarak uzun yıllardır çevre dostu üretim politikamızdan yola çıkarak  hareket ediyoruz ve tüm üretim süreçlerimizde enerji tüketimini azaltmak, doğaya salınan gazların önüne geçmek ve daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu doğrultuda sağlam bir enerji yönetimi sistemi uygulamasına yardımcı olan ISO 50001 belgesini alarak güzel bir adım daha atmış olduk. Böylelikle enerji tüketimimizi sistematik bir şekilde yöneterek; enerji verimliliğini artırmak, enerji kaynaklarını verimli kullanmak ve çevre dostu çalışmalar gerçekleştirmek açısından büyük fayda sağladığımızı söyleyebiliriz” şeklinde ifade etti.
ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi çerçevesinde üretimden ürün gamına kadar tüm süreçlerde enerji tasarrufu kazandıracak proje ve uygulamaları hayata geçiren Silverline, entegre atık yönetimi anlayışı ile sıfır atık politikası geliştirdi. Yayınladığı Sürdürülebilirlik Raporu 2020’de yer alan verilere göre katı atık geri dönüşüm projesi ile toplam 268 ton atığı geri dönüştürerek katma değer oluşturdu. Metal hammadde geri dönüşümünden 201.000 kg hammadde tasarrufu; cam hammadde geri dönüşümünden ise 9.750 litre petrol tasarrufu sağlayan Silverline, atık geri kazanımları sayesinde 17.634 kg sera gazı oluşumu engelledi ve 196.159 kWh enerji kazanımı sağladı. Ayrıca 113.714 kg CO2 salımını engelledi, 515 m3 atık depolama alanından tasarruf sağladı ve 261 adet ağacın kesilmesi önledi. Yaptığı çalışmalar ve sürece sağladığı katkılardan dolayı 2018 Yılında Sıfır Atık Plaketine layık görüldü. Ambalaj gruplarını geri dönüştürülebilir malzemelerden oluşturan Silverline, ambalajlarını yeşil nokta marka kullanımı ile tescil ediyor.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum