ŞİİR AKŞAMLARI YETİM KALDI!...

Samsun Atatürkçü Düşünce Derneği, Samsun Atakum Şiir Akşamları, Samsun KADEF gibi yerlerde düzenlenen şiir dinletilerine katılan Samsun' da ikamet eden şair Fikret Karadeniz vefat etti

ŞİİR AKŞAMLARI YETİM KALDI!...
15 Eylül 2018 - 22:05
Samsun Atatürkçü Düşünce Derneği, Samsun Atakum Şiir Akşamları, Samsun KADEF gibi yerlerde düzenlenen şiir dinletilerine katılan Samsun' da ikamet eden şair Fikret Karadeniz vefat etti.
Fikret Karadeniz'in yanı sıra; Bafralı şairlerden Birfani Mehmet Alan, Bafra'dan İbrahim Ünlü ve Oktay Zerrin, Ondokuz Mayıs ilçesinden Alaeddin Dursun, Samsun'dan Ahmet Seven, Yusuf Kurt, Dr. Naci Şen, Kazım Memiç, Sebahattin Dülger, Haydar Sazlı, İbrahim Coşar, Orhan Köker, Kemal Gümüş, Hanife Uzun, Ayşe Selen, Emine Altun, Bünyamin İnan, İsmet Top, Esençaylı Osman Başkeser, Abdurrahman Öztürk, Neşet Demircioğlu ve Şinasi bey, Nermin Eker, Nebiye Ayaz, Türk Hakan, Ali Rıza Can, İsa Kahraman, Doğan Kan, Op. Dr. Yılmaz Karagöz, Süleyman Gören gibi çok sayıda şair ve yazar bu şiir dinletilerine Fikret Karadeniz ile birlikte katılmışlardı.
Şair ve yazar Fikret Karadeniz'in "Yerli Kültür Yazıları" ve "Üç Kent, Bir Ülke" adlı eserleri bulunuyor.
Dinleti şairlerinden Abdurrahman Öztürk, kaybettiğimiz şairlerden Fikret Karadeniz'i, sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda şöyle anlatı:
"Her ölüm erkendir...
Onu tanıdığımda 80 yaşındaydı.
82 yaşında cebinde insülin iğnesi ile bizimle 9 km. yol yürüyecek kadar kıdemli delikanlıydı.
Beni önce "Atakum Şiir Akşamları" sonra "ADD Şiir Akşamları" ile tanıştıran adamdı...
Düşündüklerinden insanlar yararlansın diye günlük yerel basında yazıları çıkıyordu. Son zamanlarda görme sorunu yüzünden yazılarını yazmanın buruk onurunu yaşamaktayım.
Öğretmenliğin bir meslek olmaktan öte bir ömür sürdürülebilir olduğunun en büyük kanıtlarından biriydi...
Kıdemli delikanlı 85 yaşındaki Fikret Karadeniz bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakımdaki yaşam savaşını kaybetmiştir...
15 Eylül 2018 Cumartesi günü ikindi namazından sonra Trabzon Beşikdüzü'nde son yolculuğuna uğurlanacaktır...
Işıklar içinde uyusun. Her ölüm erkendir."
Şairimize Allah' tan rahmet diliyoruz.
Haber: Oktay Zerrin- Bafra
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum