Reklam
Reklam
Reklam

Şenlikler Kültürel Zenginliğimizin Buluşma Adresidir

Bu yıl 31’incisi düzenlenen renkli görüntülere ev sahipliği Mahmur Dağı Kadırga Şenliği büyük ilgi gördü. 2 gün boyunca süren şenliğe katılım sağlayan vatandaşlar doyasıya eğlenerek temiz havanın tadını çıkardı.

Reklam
Şenlikler Kültürel Zenginliğimizin Buluşma Adresidir
08 Ağustos 2022 - 11:47
Reklam
Şehrin kasvetli havasında uzak 7'den 70'e çok sayıda vatandaşın katılım sağladığı 31.inci Mahmur Dağı Kadırga Şenliği sona erdi. Farklı etkinliklerle 2 boyunca süren şenlikte türküler eşliğinde oyunların oynandı, semaverler yakıldı, çaylar ikram edildi. Vatandaşların beraber çektiği horonlar çekilen halaylarla birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergiledi. Şenlik alanına eşi Lütfiye Demirtaş’la katılım sağlayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, alanda bulunan vatandaşları selamlayarak sohbet etti.
Karadeniz kültürünü yıllardır buraya taşıyoruz
Bizleri bugün burada yalnız bırakmayan siz değerli hemşehrilerimi ve misafirlerimizi saygılarımla selamlıyorum diyerek şenlik alanındaki vatandaşlara hitap eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”İlçemize geçmişte ya da yakın zaman önce ülkemizin dört bir yanından gelip yerleşmiş ve burada bizlerle birlikte yaşayan tüm hemşehrilerimiz bizim değerimizdir. Şenlikler ülkemizin kültürel zenginlikleri olan Hemşehri derneklerimizin buluşma adresi. Onların yerel kültürlerini, değerlerini yaşatarak şehrimizin kültürüne katkı vermelerinden mutluluk duyuyoruz. Karadeniz kültürünü yıllardır buraya taşımanın kıvancını yaşıyoruz. Bu şenliklerin, artık ilçemize önemli katkılar sunduğuna inanıyorum. Şenliğimize hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi.
Kemençe eşliğinde horonlar çekildi
Başkan Demirtaş’ın konuşmasını ardından, tulum ve kemençeler eşliğinde horon tepen vatandaşlar saatlerce oynadı. Şenlikte, Sibel Tepe, Yasin Kılıç, Hızır Dinçer’in sahne aldığı şenlikte kemençe eşliğinde unutulmaz bir konser verildi.
31 ‘inci Mahmur Dağı Kadırga Şenlikleri'ne katılarak doyasıya eğlenen vatandaşlar da, “Başkanımız Necattin Demirtaş bizleri böyle güzel bir şenlikte yalnız bırakmadığı için teşekkür ederiz diye konuştular.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum