Şehrimiz İçin Faydası Olan Dernek Çalışmalarını Önemsiyoruz

Canik Kavaklılar Derneği’nin düzenlediği tirit gecesi birlik ve beraberliği perçinledi.

Şehrimiz İçin Faydası Olan Dernek Çalışmalarını Önemsiyoruz
17 Ocak 2022 - 18:11
İlkadım Belediyesi Derebahçe Tesislerinde Canik Kavaklılar Derneği Başkanı Fikri Atay, yönetim kurulu üyelerinin düzenlediği kuruluş ve dayanışma gecesine katılım sağlayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Birlik, beraberlik ve kültürlerimizin gelecek nesillere aktarılmasında derneklerin önemi çok büyük bu manada şehrimize katkı veren derneklerimizin çalışmalarını çok önemsiyoruz” dedi.
Canik ilçesinde hemşeri dayanışmasını ön plana çıkarmak amacıyla Kavak ilçesinin çeşitli organizasyonlarla Canik’teki tanıtım yüzü olmak maksadıyla kurulan Canik Kavaklılar Derneği, bine yakın kişiyle gerçekleştirdiği büyük organizasyonla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı.
El ele verip güçlü olalım
Gecenin açılış konuşmasını yapan Canik Kavaklılar Derneği Başkanı Sayın Fikri Atay,” Derneğimiz Canik ilçemizde, hemşerilerimiz ile gelenek, görenek, örf ve adetlerimizi, kültürümüz yaşatmak, birlik ve beraberliğimizi sağlamak, yaralara merhem olmak, güçsüz ve muhtaçlara yardım etmek, sessiz çığlıkları duyurabilmek adına kurduk. Canik Kavaklılar Derneği olarak, bir olalım, birlik olalım, iri olalım, diri olalım, el ele verip güçlü olalım. Derneğimizin kurulmasında ve gelişmesine destek veren, bu konuda maddi manevi yanımızda olan, bizlere güç veren çok değerli yönetim kuruluna, üyelerimize, davetimize icabet eden misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Dayanışmanın en güzel resmi budur
Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır” sözünü hayata geçirmek için mücadele etmeliyiz diyerek gecede konuşan KA-DEF Genel Başkanı Bayram Erişgin,” Kaz tiridinin asıl amacı birliktelik ve beraberliktir. Kaz tiridi yalnız yenmez, mutlaka sofraya birileri davet edilir bu dostluk ve birlikteliğin baki kalması için bizde kaz tiridi programında tüm Kavaklıları bir arada görmekten mutluyuz. Birlikteliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara en güzel cevap işte bu kalabalığın, dayanışmanın, mutluluğun resmidir” dedi.
En önemli zenginliğimiz birlik ve beraberliğimiz
Birlik beraberliği sağlama, kaynaşma, kültürleri yaşatma ve gelecek nesillere aktarabilme adına derneklerin vazifesinin çok büyük olduğuna inandığını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Büyük kentlerin en büyük sıkıntısı büyük kalabalığa rağmen yapayalnız kalabilmektir. Dernekler aslında bu yalnızlığı önlemek ve gelecek nesillere kültürlerin aktarılabilmesi açısından çok önemli işler yapıyor. Bizler de bu çalışmaları destekliyoruz. Çünkü en önemli zenginliğimiz farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğumuzu görmemizdir. Elimden geldiğince hemşehri derneklerinin tüm etkinliklerine katılmaya çalışıyorum. Bugün burada dernek olarak kaynaştırma görevini üstleniyorsunuz. Birlik içinde toplanarak hemşehrilerinizin acı, tatlı gününe ortak oluyorsunuz, bunlar çok önemli” dedi.
Samsunspor forması 28 bin TL alıcı buldu
Davetliler Kaz Tiridi ve çeşitli etkinliklerle eğlenceli vakit geçirirken, yapılan çekilişlerle çeşitli Samsunspor aksesuarları dağıtıldı. Salon ekranlarına Samsunspor arması ve başarı mesajları yansıtıldı. Yapılan çekilişlerle üçer adet Samsunspor forma, atkı, bere ve anahtarlığı dağıtılan gece de, kadına şiddete dikkat çekmek için açık ihale usulüyle satışa çıkarılan ve dünya medyasında yer bulan Mor Samsunspor forması 28.000 TL bedelle, Öz Kavaklılar EDO Kapı işletmesi sahibi ve Kavaklı iş adamı Enver Demiroğlu tarafından satın alındı.
Yoğun katılım geceye damga vurdu
KA-DEF’e bağlı Canik Kavaklılar Derneği tanıtım yemeğinde, Canik Kaymakamı sayın Mahmut HALAL, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kavak Belediye Başkanı  İbrahim Sarıcaoğlu, Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı sayın Muzaffer Emuce, Atakum Belediye Başkanlığı Vekili Fikret Can Demir, KA-DEF Genel Başkanı Bayram Erişgin, Siyasi partilerin İl ve İlçe Başkanlıkları ile Yönetim Kurulu Üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve bir çok derneğin temsilcilikleri katılım sağladı.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum