SBB Tarım Dergisi'nin 5'nci Sayısı Yayında

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan SBB Tarım Dergisi’nin beşinci sayısı çıktı.

SBB Tarım Dergisi'nin 5'nci Sayısı Yayında
28 Aralık 2022 - 16:03
Tarımsal içerikli derleme, makale ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen tarımsal çalışmalara dair haberlerin yer aldığı dergi dijital ortamda hazırlanıyor. 4 ayda bir yayınlanan dergiye www.samsun.bel.tr sayfası üzerinden erişim sağlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin üreticilere sağladığı destekler, tarımda su kullanımı ve yönetimi, bal arılarında 6+9 koloni yönetim sistemi, topraksız tarım serası, ineklerin gebeliğinde önemli bir sorun olan yavru atıkları (abortus), Samsun’da kahverengi kokarcaya karşı mücadele, kaz yetiştiriciliği, kalkınmada muhtarların önemi gibi konuların yer aldığı dergide ayrıca Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca yürütülen çalışmalara ait haberler de yer alıyor.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma olan katkılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Gerek bitkisel ve hayvansal üretim, gerekse sosyal projeler, çeşitli eğitimler, tarımsal konularda eğitim yayım çalışmaları olmak üzere kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Tohum ve fidan desteğinden hayvancılığa kadar üreticilere katkı sağlayan şehrimiz; Türkiye’nin ender, verimli bir üretim havzasıdır” diyerek, “İki tane alüvyonlu ovaya sahip ırmak bulunuyor. Büyük ova kapsamında 3 tane ovamız var. Bizim bütün coğrafyamız üretim alanı. Biz nitelikli üretim yapıyoruz. “Tohum bizden üretim sizden” mottosuyla üreticilere toprak ve iklim özelliklerine uygun tohum, fide ve fidan desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi olarak ürün çeşitliliğinin yanında verimliliği de artırdık. Çünkü Büyükşehir olarak biliyoruz ki, yaptığımız her çalışma Samsunlulara ve Samsun’a değer” ifadelerini kullandı.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum