Reklam
Reklam
Reklam

SASAD Şiir Seçkisi 2 Kitabı Çok Sayıda Şair ve Yazarı Bir Araya Getirdi

Samsunlu Sanatçılar Derneği’ nin ( SASAD)” Yolu Güneşin Doğduğu Şehirden Geçen Şairler Şiir Seçkisi 2” ( Antoloji ) tanıtım gecesi çok sayıda şair ve yazar bir araya getirdi.

Reklam
SASAD Şiir Seçkisi 2 Kitabı Çok Sayıda Şair ve Yazarı Bir Araya Getirdi
29 Ocak 2023 - 11:20
Reklam
Geceye katılım sağlayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Samsunlu yazar ve şairlerimizin eserlerini ulusal arenada daha tanınır hale getirmek için emek ve gayret  gösteriyoruz. Bunun şehrimiz ve ülkemiz için çok kıymetli olduğunu biliyoruz” dedi.
İlkadım Belediyesi’nin katkı ve destekleri ile Samsunlu Sanatçılar Derneği’ nin ( SASAD) birçok şair ve yazarın kaleme aldığı şiirlerin bir araya geldiği “Şiir Seçkisi” kitabın, ikinci sayısı ” Yolu Güneşin Doğduğu Şehirden Geçen Şairler  Şiir Seçkisi 2” ( Antoloji ) Acem Tekkesi’nde düzenlenen şiir ve müzik dinletisi programıyla sanatseverlere tanıtıldı. Geceye İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, eşi Lütfiye Demirtaş, Samsunlu Sanatçılar Derneği Başkanı Ömer Umutlu ve dernek üyeleri, Gazeteci-yazar Osman Kara, Dr. Naci Şen, Mustafa Bilir (Aşık OBALI) davetli çok sayıda sanatsever katılım sağladı.
Şair ve yazarları tek çatı altında toplamak istiyorum
Programın ilk açılış konuşmasını yapan Samsunlu Sanatçılar Derneği   (SASAD) Başkanı Ömer Umutlu,” Öncelikle sizlerle bu güzel mekânda bu güzel atmosferde bir arada olmaktan çok mutluluk duydum. Şehrimizin kültür sanat ortamına katkı sağlamak, Samsunlu yazarlar arasında işbirliğini artırmak, kitap okuyan insanların şiirlere olan farkındalığını artırarak bireysel olarak değil kurumsal olarak hareket etmek gerektiğine inanıyorum. O yüzden Samsunlu şair ve yazarlarımızı tek bir çatı altında toplamak istiyorum. Farklı etkinlik ve sosyal aktivitelerle Samsun’da yaşayan sanat, kültür ve edebiyat insanlarını buluşturmalıyız. Bu anlamda Sanata ve sanatçıya vermiş olduğu destek ve katkılardan dolayı şahsım başta olmak üzere İlkadım Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’a ve bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Acem Tekkesi kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak
İlçe halkının sanata ve sanatçıya olan ilgisini öne çıkarmak adına imkânlarımız dâhilinde çeşitli etkinliklerle sanatçılar ile sanatseverleri bir araya getireceğini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Acem Tekkemiz bundan sonra sadece farklı kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak. Bizler şehrimizin şiir ve edebiyat alanında var olan bu potansiyelini daha da ileriye taşımaya, ulusal arenada daha tanınır hale getirmeye gayret ediyoruz. Sanatçılarımızla çalışmalarımızın sadece etkinliklerde etkinliğe olmamasını istiyoruz. Bu nedenle ilişkilerimizi sıkı tutup gönül bağlarımızı koparmıyoruz. Bu manada Samsunlu sanatçılarımıza, yazarlarımıza ve şairlerimize destek olup sahip çıkıyoruz. Bunun için çeşitli kültür sanat etkinlikleri düzenliyoruz. Hedefimiz ilçemizi en prestijli şiir ve edebiyat ödüllerinin verildiği bir ilçe kimliğine büründürmek. Biz bu konuda iddialıyız ve çalışıyoruz. Bugün burada bir araya gelerek bu güzel atmosferi oluşturan tüm şiir sever dostlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Umutlu’dan Başkan Demirtaş’a teşekkür plaketi
Konuşmaların ardında “Yolu Güneşin Doğduğu Şehirden Geçen Şairler  Şiir Seçkisi 2” kitabında eserleri olan şairler katılımcılara şiirlerini seslendirdiler. Gecenin finalinde katkı ve desteklerinde ötürü İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş plaketini Samsunlu Sanatçılar Derneği Başkanı Ömer Umutlu’nun elinde alırken, İlkadım Belediyesi Kültür Sosyal İşleri Müdürü Sefa Çelebi ve İlkadım Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Hasan İnan’a plaket takdim edildi.
Şiir Seçkisi 2 kitabında şiirleri yer alan şairler ise şöyle: ( Alfabetik sıraya göre ): Ahmet Al, Ahmet Günay, Alaattin Kayhan, Ali Kayıkçı, Altan Yücebaş, Aşık İnani, Atilla Karaoğlu, Atilla Küçükala, Belgin  Bilgin, Beyazıt Ekşi, Buse Dikmen, Bülent Nuran, Cevat Köksal, Elif Nihan Altan, Erdal Usta, Ersoy Kocabıçak, Ferit Yaşar Öztomurcuk, Gökhan Kayhan, Göksu Nurten Çakır, Gül Külcü, Gülsevn Şeşen, H. Selim Köksal, Hakan Dilek, Hakkı Cem Çarpan, Hamza Demirdağ, Hüseyin Akçam, Hüseyin Durgun, İbrahim Ünlü, İsa Kahraman, Kaan Ali Kolcuoğlu, Kamil Aral, Kemal Kosif, Kenan Koç, Mehmet Sağlam, Mehmet Zeki Akay, Mukaddes Özcan Yalçın, Mustafa Sezer, Necibe Öncü, Nedim Öztopal, Nernin Eker, Nurettin Taşcı, Okan Dilek, Osman Erdal, Osman Kara, Ömer Pamuk, Refa Ateş, Rukiye Yüceloğu, Salih Gümüş, Sefer Yımaz, Selma Ergün, Şenol Kara, Şerif Yılmaz, Şükran Kebapçı Korkmazgil, Tanju Yalın, Turan Elibol, Turhan Taşan, Ufuk Gürel Yücel, Uğur Dede, Ümit Bıyıkoğlu, Ümran Yücel, Yusuf Dursun Durmuş, Zübeyde Yalın Öktem, Zühre Meryem Kaya.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum